Gündem

Kılıçdaroğlu "suçu ve suçluyu övme" suçundan hakim karşısına çıkacak

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, zincirleme şekilde "suçu ve suçluyu övme" suçundan yargılanmasına 3 Aralık'ta başlanacak.

Abone Ol

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, zincirleme "suçu ve suçluyu övme" suçundan yargılanmasına 3 Aralık'ta başlanacak. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma sonucunda hazırlanan iddianame, Ankara 35. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi ve davanın ilk duruşması 3 Aralık 2024'te gerçekleştirilecek.

İDDİANAMEDEN

İddianamede, MHP Genel Başkan Yardımcıları Feti Yıldız, İzzet Ulvi Yönter ve İsmail Faruk Aksu'nun Kılıçdaroğlu'nun, İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "PKK terör örgütü propagandası" suçundan 4 yıl 8 ay hapis cezası almış Selahattin Demirtaş'ı övdüğünü savunduğu belirtildi. Ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun 21 Ekim 2014'te "YPG bizim için terör örgütü değildir. YPG, kendi vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşumdur" dediği ifade edildi ve böylece YPG'yi bağımsızlık savaşçıları olarak gördüğünü belirttiği vurgulandı.

Şikayet dilekçesinde, Kılıçdaroğlu'nun 2016-2019 yıllarındaki sosyal medya paylaşımları ve konuşmalarında FETÖ ve PKK üyelerini övdüğü iddiası da yer aldı. Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik'in savunmasında, müvekkilinin beyanlarının kişisel görüşler çerçevesinde siyasi değerlendirme olduğu, bu nedenle kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmesi talep edildi.

İddianamede, "Şüphelinin beyanlarının kamu düzenini bozma potansiyeli taşıdığı" ve toplumun dirlik ve düzenini tehdit eden bir durum yarattığı belirtilerek Kılıçdaroğlu'nun "zincirleme suçu ve suçluyu övme" suçundan cezalandırılması istendi.