Gündem

Kılıçdaroğlu kimin kontrolünde?

Abone Ol

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM’deki Grup Toplantısı’nda Türkiye’nin farklı noktalarından gelen coşkulu teşkilat eşliğinde önemli mesajlar verdi. PKK terör örgütüne karşı yürütülen mücadeleye değinen Yıldırım, katil sürüsünün yapılan operasyonlar sonrasında saklanacak delik aradığını vurgularken, sınırda terör devletin izin verilmeyeceğini aktararak, “Kesintisiz süren operasyonlarla örgüt nefes alamaz duruma gelmiştir. Şu anda bölgede çok yoğun biçimde operasyonlar gece gündüz devam ediyor. Bırakın örgüte adam bulmayı, mühimmat depolamayı, yiyecek sağlamayı bile temin edemeyecek hale geldiler. Dağlarındaki inlerinde bile saklanamıyorlar. Çaresizliklerinin nedeni budur. Bunun için sivil ve savunmasız vatandaşlarımızı hedef alıyorlar. Bu topraklarda tek bir terörist kalmayıncaya kadar bütün örgütlerle mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

ŞEHİTLERE HAKARET EDEMEZSİN

Yıldırım, Türkiye’nin FETÖ’cü işgalciler tarafından işgal edilmek istendiği 15 Temmuz işgal girişimi için kontrollü darbe saftasına devam eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu yerden yere vurdu.

Kılıçdaroğlu’nun hür iradesi ile hareket etmediğini, birilerinin kontrolünde olduğunu ima eden Başbakan Yıldırım, şehitleri kimsenin incitemeyeceğini ifade ederek, CHP liderine şöyle seslendi: “Yaşananlara ‘kontrollü darbe’ diyerek kendi kontrolünü başkasına kaptıranlar var. Biz, bize söylenenlere bir yere kadar müsamaha gösteririz ancak o gece vatanı için can veren şehitlerimize haksızlık edilmesine asla izin vermeyiz.

Gazilerimize, sokağa dökülen milyonlarca insanımızın mücadelesine gölge düşürmeye kimsenin hakkı da haddi de yoktur. Bunu yapanlar millete karşı en büyük ayıbı işliyor. Başta ana muhalefet partisi Kılıçdaroğlu olmak üzere, bu ayıbı işleyenlerin millete özür borcu var, şehitlerimizin yakınlarına, gazilerimize özür borcu var.”

OHAL’DEN SİZE NE?

Yıldırım, OHAL’i canavarlaştırmaya, teröristleri korumaya çalışanları da es geçmedi. OHAL’in vatandaşlar için hiçbir engel olmadığını, teröristlerin ise korkulu rüyası olduğunu belirten Yıldırım, “Gördüğünüz üzere isteyen mitingini yapıyor. İsteyen yürüyüşünü yapıyor herkesin işi, gücü yerinde.

Vatandaşlarımız hayatına, huzur ve güven içerisinde devam ediyor. Bizim mücadelemiz bizi bu tedbirleri almak zorunda bırakan terör örgütleridir. OHAL’i bahane ederek Türkiye’nin büyümesinin, gelişmesinin, ilerlemesinin önüne taş koyan hiçkimsenin gözünün yaşına bakmayız” diye konuştu.