Gündem

“Kılıçdaroğlu hangi dünyada yaşıyor?”

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tek adamlık ve rejm değişikliği gibi komik iddialarla “Hayır” propagandası yapan, son olarak “Lokantalar kapatılacak” diyecek kadar seviyeyi düşüren Kılıçdaroğlu’nun söylediklerinin Anayasa değişikliği ile alakasının bulunmadığını belirterek, “Bu zat  başka bir dünyada mı yaşıyor” sözüyle tepkisini gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletin evi Beştepe’de “Rumeli-Balkan Buluşması”nda Balkan Federasyonu üyelerine hitap etti. Erdoğan Avrupa ülkelerinin ırkçı, insanlık dışı uygulamalarına karşı sert çıkışırken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun çaresizliğini de anlattı.

Bizimle baş edemeyeceksiniz

Türkiye’nin yükselişinin ve Büyük Türkiye yolunu açacak Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin faşist Avrupa’yı kudurttuğunu bu yüzden terör örgütleriyle birlikte saldırıya geçtiklerini dile getiren Erdoğan, “Çılgına dönüyorlar. Türkiye bunu nasıl yapıyor diyorlar. Almışlar yanlarına PKK’yı FETÖ’yü, DAEŞ’ı onlarla birlikte yürüyorlar. Bizimle baş edemeyeceksiniz! Biz milletimizle yürüyoruz. Adalet neyse bedelini ödeyeceksiniz” diye konuştu. Erdoğan’ın bu meydan okuyuşu dakikalarca ayakta alkışlandı.

Avrupa ülkelerinin faşizminin asla karşılıksız kalmayacağını, gurbetçilerin asla yalnız olmadığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vatandaşlarımıza yönelik insanlık dışı tutuma hep birlikte şahit olduk. Ne pahasına olursa olsun elbette onların haklarını ve hukuklarını korumanın çabası içinde olacağız” ifadelerini kullandı.

Yazıklar olsun sana

16 Nisan’da yapılacak referandumun sadece 780 bin kilometre kareyi değil tüm mazlum milletleri ilgilendirdiğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kadar önemli bir dönüm noktasında milletin oylayacağı Anayasa değişikliğinin çarpıtıldığını ifade ederek, şunları kaydetti: “Türkiye’nin yönetim sistemini değiştirmesi, sonuçları itibariyle sadece bizi ilgilendirmiyor, bu değişimi tüm coğrafyamız, tüm dostlarımız da yakından takip ediyor. Anayasa değişikliği konusunda yalan yanlış pek çok şey söyleniyor. Dün akşam, baktım bir televizyon kanalında çıkmış birileri konuşuyor. Söylediği şey çok enteresan; diyor ki ‘Yav ne üretiyorsun, onu anlat’ diyor. Dikkat et ya, biz şu anda Cumhurbaşkanlığı sistemi ile ilgili bir seçime gidiyoruz. Eğer sen şu 15 senede bu ülkede nelerin üretildiğini hala anlayamadıysan yazıklar olsun sana.”

Milletin dediği önemli

Cumhurbaşkanlığı Sistem için “Cumhurbaşkanı lokantaları kapatabilir” diyecek kadar uçuk iddialar ortaya atan CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu yerden yere vuran Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun Anayasa değişikliği teklifinden haberin olmadığı tespitini yaparak, “Bakıyorsun ‘Bu cumhurbaşkanı akşam yatacağız, sabah kalkacağız lokantaları da kapatır’ diyor. Bunu kimin dediği çok önemli, sıradan birisi söylemiyor. Böyle bir noktadayız. Milletimin ne dediği çok önemli. Milletimiz de bakar hangi tarafın söylediği doğruysa kararını verir” dedi ve sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Ana muhalefetin başındaki zatın söylediklerini şöyle 20-25 maddelik liste halinde önüme koyup bakıyorum; sonra derin bir şüpheye düşüyorum. Acaba biz mi başka bir ülkede yaşıyoruz, yoksa bu zat mı başka bir dünyada yaşıyor. Çünkü söylediği hususların anayasa değişikliği ile uzaktan yakından bir ilgisi yok.”