Gündem

Kılıçdaroğlu FETÖ’ye çalışıyor

Abone Ol

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, katıldığı bir televizyon programında çarpıcı analizler yaptı. Başkanlık sistemine ilişkin muhalefetin itirazlarını değerlendiren Bakan Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaylım ateşine tuttu. Bakan Bozdağ, 248 vatan evladının şehit edildiği, Meclis’in bombalandığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın suikast girişimi atlattığı FETÖ’nün 15 Temmuz işgal girişimi aklamaya, küçümseye, hükümete yıkmala kalkan Kılıçdaroğlu’nun planını açıkladı. Kılıçdaroğlu’nun Pensilvanya şeytanı ile aynı dile konuştuğunu aktaran Bakan Bozdağ, CHP liderinin alenen örgüte yataklık yaptığını ifade ederek, şunları kaydetti:

FETO ile aynı dile konuşuyor

“Sayın Kılıçdaroğlı çok laf söylüyor ve hep desteksiz söylüyor. 15 Temmuz konrollü darbe lafı FETÖ’ye yardımcı olmaktır. Her şeyi hep beraber yaşadık, şehitlerimiz var, gazilerimiz var. Bu argümanı kim kullandı! Fetullah Gülen bu argümanı kullandı. Onun etrafındakiler de bunu yaymaya başladı. İçeride de bu görevi CHP yapıyor. Ben Kılıdaroğlu’na Adil Öksüz ile ilgili bir belge ulaştı mı? Ulaştıysa siz bunu ne yaptınız? Güneş balçıkla sıvanmaz, ne kadar iftira atarsanız atın, gerçeği örtemezsiniz. Kılıçdaroğlu FETÖ propogandası yapıyor.”

Adil Öksüz’ü saklıyorlar

Bakan Bozdağ, 15 Temmuz’da Akıncı Üssü’nde gözaltına alınıp, çıkarıldığı mahkemede serbest bırakıldıktan sonra sırra kadem basan asrın ihanetinin 1 numaralı ismi Adil Öksüz’e de değindi. Bakan Bozdağ, FETÖ’cü teröristler Öksüz’un yurt dışına çıkmadığını söyleyerek, “Adil Öksüz’ün başkaları tarafından saklanıldığını düşünüyorum. Şu ana kadar hiçbir yerde radara düşmedi. Kişisel görüşüm onu birilerinin sakladığı, kaçırmak için uygun zamanı beklediği kanaati var. Ama eninde sonunda yakalanacak” diye konuştu.

ABD’de kıyamet mi kopuyor?

Bozdağ, muhalefetin cumhurbaşkanının partili olması konusundaki çarpıtmalarına, iftiralarına sert çıkıştı. Dünyanın en güçlü ülkelerinde bu sistemin var olduğunu aktaran Bozdağ, CHP’lilerin milli iradenin hakimiyetinden çekindiğini dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı: “Bugün ABD’de başkan partili, ABD’de kıyamet mi kopuyor? Fransa’da da başkan partili kıyamet mi kopuyor? Almanya’da cumhurbaşkanının partisi olacağına dair bir hüküm yok ama teamül gereği yapmıyorlar. Yaptığı zamanda buna herhangi bir engel yok kıyamet mi kopuyor? Partili olması tarafsız görev yapmasına engel değildir. Bu tamamen siyasete kötü bakma anlayışının, siyaset bir işin içerisinde olursa bu iş yanlış olur anlayışının, millete dayalı siyaset yapmayı başaramamış anlayışın bugüne taşınmasından başka bir şey değildir.”