Kılıçdaroğlu alınlarından öpmüştü; İnce de gözlerinden öpüyor!

Abone Ol

Muhalefet böyle olunca muhalif gençlerde böyle olur. Nasıl mı? Hatırlarsınız Gezi Parkı eylemlerini.. Hani Türkiye’nin milyarlarca dolar zarara uğratıldığı, devlet mallarının tarumar edildiği şu Gezi Parkı eylemlerini.

Bu eylemlerin sonunda Kılıçdaroğlu çıkıp kürsüye ne demişti: “Hepsini tek tek alınlarından öpüyorum”. Çünkü Kılıçdaroğlu’nun doğası bunu gerektirir. Türkiye’ye kim zarar verirse kim Türkiye’nin bir adım geriye gitmesine neden olursa Kılıçdaroğlu onların alnından öper. Bu birinci vaka.

İkinci vaka ise cuma günü yapılan ODTÜ mezuniyeti idi. ODTÜ’lü muhalif öğrencilerin ellerinde taşıdıkları dövizlerden yine lağım aktı. Türkiye’nin seçilmiş Başkan’ına ve o’nu seçen halka hakarette sınır tanımadılar. Ee tabi yeni nesil orantısız espri yeteneği de bunu gerektirir değil mi? Aşağılama, hakaret, kin ve nefret kusma.. Diktatörün yönettiği ve özgürlüklerin kısıtlandığı bir Türkiye’de bunları yapmak gerçekten akıl almaz bir cesaret! Kutluyorum onları!

Bunun yanında ODTÜ’lü öğrenciler M. İnce’nin de gönlünü hoş tutmaktan kendilerini alamadılar. Ve M. İnce bunun üzerine Twitterdan hepsinin tek tek gözlerinden öptü. Kılıçdaroğlu alınlarından öpmüştü, M. İnce’nin gözlerinden öpmesi pek yakışık almadı gibi, Kılıçdaroğlu’ndan üste olmak için bence saçlarından falan öpmeliydi.

Hani üniversitelere siyaset sokulmamalı diyen M. İnce işte bu gençleri destekler nitelikte öperek gururlandırdı. Bizler bunların riyakarlıklarına alıştıkta hala alışamayanlara ne demeli?..

Sosyalist, marjinal, devrimci, seküler, ilerici, çağdaş vs. vs. diye kendilerini öve öve bitiremeyen bu topluluk ancak böyle aşağılık işlerle gündem olabiliyorlar. Evet Odtü’den bahsediyorum. Her yıl çeşitli buluşlarla gündeme gelen Odtü’yü biz çekemiyoruz ya, hani hep kıskanıyoruz ya onları! Hani şu tuvaletler de kızlı erkekli hacet giderme projeleri, sonrasında bilim üstü, akıl üstü o pankartları.. evet haklısınız biz bunları akıl edemiyoruz ve kıskanıyoruz!

Netice’de M. İnce gibi bir liderleri var. M. İnce’nin şiirdeki yeteneğinden bahsetmeme gerek yok sanırım. Tatanka şiir kitabıyla piyasaları altüst eden M. İnce’nin de gençlerinden bu başarı beklenirdi!

Elbette bütün ODTÜ’lüler alınmasın. İçlerinde muhakkak bizim yarınlarımızı oralarda inşa edecek genç kardeşlerimiz var. Onlara sabır ve başarı diliyorum.