Gündem

Kedi Faruk davasında karar çıktı!

İstanbul Beşiktaş'ta gözetmen olarak görev yaptığı okulun penceresinden Faruk adı verilen kediyi atıp yaralayan sanık hakkındaki karar açıklandı. Mahkeme, Ferhat A. adlı sanığa 5 ay hapis cezası verdi.

Abone Ol

Beşiktaş'ta bir okulda gözetmen olarak görev yaparken bir kediyi pencereden attığı iddia edilen Ferhat A., 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ancak mahkeme, sanığın sabıkasının olmaması ve davranışlarını göz önünde bulundurarak cezayı erteledi.

İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, tutuksuz yargılanan Ferhat A.'nın duruşmaya katılmadığı, ancak Terakki Vakfı ve İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi avukatlarının hazır bulunduğu belirtildi.

Cezayı 5 Aya İndirdi

Mahkeme, Ferhat A.'yı "ev hayvanına işkence" suçundan önce 6 ay hapis cezasına çarptırdı, ardından sanığın iyi halini dikkate alarak cezayı 5 aya indirdi ve 1 yıllık denetim şartıyla cezanın ertelenmesine karar verdi.

Olayın Detayları

23 Mart'ta Beşiktaş'taki bir okulda gözetmen olarak görev yapan Ferhat A.'nın, okul tarafından sahiplenilen "Faruk" isimli kediyi sınıfın penceresinden aşağı ittiği iddia edilmişti. Kamera görüntülerine de yansıyan olay sonrası kedinin iç kanama ve kemik kırığı yaşadığı belirtilmişti. Olayın ardından 14 kişi şikayette bulunmuştu. 

Sanık hakkında 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.