Güncel

Kayseri'de temizlik malzemesi etiketli 20 ton etil alkol yakalandı

Jandarma ekiplerinin bir iş yerine gerçekleştirdiği operasyonda, temizlik malzemesi etiketleriyle piyasaya sürülen yaklaşık 20 ton etil alkol ele geçirildi.

Abone Ol

Kayseri İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kocasinan ilçesindeki Gömeç Mahallesi’nde M.T. ve M.Y. tarafından işletilen bir iş yerinde kaçak alkol üretimi yapıldığına dair ihbar aldı. Jandarma'nın Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen operasyon sonucunda, söz konusu tesiste Adana'dan temin edilen sanayi tipi etil alkolün işlenerek kaçak alkol üretiminde kullanıldığı belirlendi. İşletmenin, bu tür faaliyetler için herhangi bir ruhsata sahip olmadığı ve izinsiz olarak faaliyet yürüttüğü tespit edildi.

8 TANKTA 20 TON ETİL ALKOL ELE GEÇİRİLDİ

Yapılan aramada, 8 tank içinde yaklaşık 20 bin litre etil alkol olduğu değerlendirilen madde, çeşitli yüzey temizlik malzemeleri etiketleriyle birlikte bulundu. Ayrıca, işletmede ruhsatsız bir av tüfeği de ele geçirildi. İnceleme amacıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından gerekli numuneler alındı ve tüm tanklar mühürlendi. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan iki şüpheli, ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü.