Gündem

Kayıp Narin Güran ile ilgili bir kişi gözaltına alındı: Sonuca çok yaklaştık

Narin’i arama çalışmalarının 8’inci gününde; 1 şüpheli gözaltına alındı. Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolan Narin Güran'ı (8) arama çalışmalarının 8’inci gününde İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen çalışmalarda 1 şüpheli gözaltına alındı.

Abone Ol

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolan Narin Güran'ı (8) arama çalışmalarının 8’inci gününde İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen çalışmalarda yeni gelişme yaşandı.

Yürütülen çalışmalarda 1 şüpheli gözaltına alındı.

Kayıp Narin ile ilgili Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım açıklamada bulundu.

Yıldırım, "Dakika dakika her şeyi kayıt aldına aldık. Sonuca çok yaklaştık. Elimizde önemli deliller var bulacağız" diye konuştu.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos 2024 tarihinde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmaları aralıksız devam ediyor. Küçük kızın kaybolduğu ilk günden itibaren bölgede geniş çaplı bir arama çalışması yürütülüyor.

Narin Güran'ın Kayboluşu ve Arama Çalışmaları

Narin Güran, 21 Ağustos Çarşamba günü saat 15.30 sularında Tavşantepe Mahallesi'nde kayboldu.

Kur'an kursuna gitmek üzere evden ayrılan Narin, kursun bitiminden sonra eve dönmeyince ailesi ve mahalle sakinleri tarafından aranmaya başlandı. Aile, durumu 112 Acil Servis'e bildirerek jandarma ekiplerine ihbarda bulundu. 8 gündür kayıp olan Narin için Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'nın koordinasyonunda AFAD, itfaiye, Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma Ekibi (DÜAK) ve gönüllülerle birlikte arama çalışmaları sürdürülüyor.

Jandarmanın iz takip köpeği "Yel" ve helikopter de arama faaliyetlerine destek veriyor. Aramalar, kanallar, tarlalar, kayalık alanlar ve mahalle giriş-çıkışlarındaki araçlar üzerinde titizlikle yapılıyor. Ancak, arama çalışmalarının 6. gününde 300'den fazla araç kontrol edilmesine rağmen Narin'e dair bir iz bulunamadı. Daha önce bulunan bir terliğin Narin'e ait olmadığı, yakınlarda bulunan kan izinin ise başka bir çocuğa ait olduğu tespit edildi.

Aile, kızlarının bir an önce bulunması için yetkililerden yardım beklerken, arama ekipleri de çalışmalarına devam ediyor. Anne Yüksel Güran ve baba Arif Güran, halktan ve yetkililerden dua ve destek talep ediyor. Narin Güran'ın kayboluşuyla ilgili soruşturma ve arama çalışmaları sürerken, halktan sağlayabilecekleri her türlü bilgiyi jandarma ile paylaşmaları isteniyor.