Gündem

Kayıkçı ittifakına ‘had’ ayarı!

Abone Ol

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin 2019’da yapılacak seçimlere ilişkin tutumunu yeniden deklare ederken, hayırcı cephenin de hamlelerini yorumladı. AK Parti-MHP ittifakının 2017’de sistem değişikliği konusunda başarılı olduğunu hatırlatan MHP lideri Bahçeli, sistemin oturması için 2019’da da ittifakın süreceğini dile getirerek, “Bu destek ve katkımız 2019’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimlerinde de mutlaka devam edecektir. 2019’dan sonraki 5 yıl boyunca da yeni sistemin kalıcı hale gelmesi için süreç birliğinin, ahlaki ittifakın gereğini gönül huzuru ile yapacağız. Bu şartlar altında dün de belirttiğim üzere partimiz 2019’da Cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacaktır” dedi.

Topunuz gelin

Bahçeli, uyum yasalarının hızla çıkarılmasını ifade ederken, cumhurbaşkanlığı sistemini kabul etmeyip, parlamenter sistemde takılı kalanlara meydan okudu. MHP’nin milletinin dediğine bakacağını ifade eden Bahçeli, “Artık taraflar netleşmiştir. Niyetler netleşmiştir. Bundan sonra herkesin 2019 yılına müzahir tavrı da netleşmelidir. Biz gülünü dikenini bilmeyiz, akarına kokarına bakmayız, kayığından küreğinden, yatından katından anlamayız. Kalburla su taşıyanlara güler geçeriz. Muhalif partiler konfederasyonuna dönen CHP’yi, yanına aldığı HDP, İP, TKP, EMEP, FETÖ, PKK ve diğer yedekleri de mesele yapmaz, hiç kafaya takmayız. Biz, millet ne diyor ona bakarız” diye konuştu.

Milletin harcıdır

Bahçeli, KHK konusunda aralarında yakınlaşma olan parlamenter sistem konusunda da aynı tarafta duran 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Kılıçdaroğlu’na fena patladı. 2019’da parlamenter sistemi geri getirmeyi hayal edenlerin avucunu yalayacağını aktararak, sözlerini şöyle tamamladı: “Yeni hükümet sistemi üzerinde ameliyat yapmak uyarıyorum ki birbirinin kayığına binip sefere çıkanların haddi değildir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilke ve esaslarıyla yönetim hayatımıza mühür vurması, 696 sayılı KHK’in 121. maddesini muğlak bularak muradını deşifre eden ne sayın Gül’ün harcı, ne de Gandiliğe özenen, ama Kandil’e tutunan sayın Kılıçdaroğlu’nun harcıdır. Yeni sistem sadece ve sadece Türk milletinin harcıdır, haysiyetine emanettir.”