Dünya

Katil İsrail'in saldırıları sürüyor: Baalbek kentindeki saldırılarda çok sayıda aile yok oldu

İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın doğusundaki Baalbek kentindeki köy ve ilçelere gece boyunca hava saldırıları gerçekleştirdi. Bu saldırılar sonucunda birçok ailenin enkaz altında kalarak hayatını kaybettiği bildirildi.

Abone Ol

Lübnan resmi ajansı NNA'nın haberine göre, İsrail ordusu, gece ve sabah saatlerinde saldırılarına devam etti. Hedef olarak Baalbek'ın köy ve kasabaları seçilirken, binalar ve yerleşim alanları vuruldu. Saldırılarda birçok ailenin yaşamını yitirdiği ve yaralıların çevredeki hastanelere kaldırıldığı, ancak yaralı sayısı hakkında ayrıntılı bilgi verilmediği belirtildi.

Saldırılar nedeniyle bölgeden çevresindeki köy ve kasabalara büyük bir göç dalgası yaşandı. Göç eden ailelerin misafir edilmesi amacıyla camilere bağlı salonlar kullanılmaya başlandı.

İsrail, ayrıca Lübnan'ın güneyindeki Kefr Dunin, Es-Sultaniyye, Tayr Filsey ve El-Humeyri kasabaları çevresindeki bölgelere de saldırılar düzenledi. 

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, birçok noktada Hizbullah'a ait mevzi, fırlatma rampaları, askeri binalar ve karargahlara yönelik saldırıların sürdüğü bildirildi. İsrail savaş uçaklarının "Kuzeyin Okları" adı verilen operasyon kapsamında, dün Lübnan'ın güneyi ve Bekaa bölgesinde Hizbullah'a ait yaklaşık 1600 hedefe saldırı gerçekleştirdiği belirtildi.