Dünya

Katil İsrail, yerinden ettiği Filistinlilerin sığındığı okulu vurdu

İsrail ordusunun Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampı'nda yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı, BM bünyesindeki okulu hedef alması sonucu 22 kişi öldü.

Abone Ol

İsrail ordusunun, 13 gündür kuşatma altında tuttuğu Gazze Şeridi'nin kuzeyinde, yerinden edilmiş sivillerin sığındığı Birleşmiş Milletler (BM) bünyesindeki bir okulu bombalaması sonucu aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 22 Filistinli hayatını kaybetti. 

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail savaş uçakları Cibaliya Mülteci Kampı'ndaki BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) bünyesindeki Ebu Hasan Okulu'nu hedef aldı. Saldırıda çok sayıda yaralı bulunurken, enkaz altında kalanlara ulaşmada zorluk yaşanıyor.

Gazze'nin Kuzeyinde Devam Eden Kuşatma

İsrail, 6 Ekim’den bu yana Gazze’nin kuzeyine yönelik kara saldırılarını sürdürüyor. İsrail ordusu, bölgedeki Filistinlileri Gazze'nin güneyine göç etmeye zorlarken, "generallerin planı" olarak bilinen ve İsrail basınına da yansıyan bu strateji, Filistinlilerin Gazze'nin kuzeyinden tahliyesini öngörüyor.

Sivil Kayıplar ve Altyapı Hedef Alınmaya Devam Ediyor

İsrail'in saldırılarında bugüne kadar yaklaşık 17 bini çocuk, 11 bini kadın olmak üzere toplam 42 bini aşkın Filistinli hayatını kaybetti. BM yetkilileri ve uluslararası toplum, saldırılarda hastane ve eğitim kurumları gibi sivil altyapının hedef alınmasının endişe verici olduğunu vurguluyor.