Dünya

Katil İsrail, Gazze'de bir gazeteciyi daha öldürdü

Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına devam eden İsrail güçleri, Aksa Televizyonu’nda kameraman olarak görev yapan Eymen Muhammed Ruveyşid'i öldürdü. Gazze hükümetinin Medya Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail'in saldırıları sonucunda ölen gazetecilerin sayısı 177’ye yükseldi.

Abone Ol

Gazze'deki hükümetin açıklamasında, İsrail ordusunun Filistinli gazetecileri kasıtlı olarak hedef aldığı vurgulandı. Gazze hükümeti, "İsrail, Filistin halkının sesini dünyaya duyurmasını engellemek için gazetecileri öldürüyor. Bu, bir soykırımdır" diyerek İsrail yönetimini kınadı.

Açıklamada, uluslararası toplumdan İsrail'e karşı caydırıcı yaptırımlar uygulanması ve işlediği suçlar nedeniyle uluslararası mahkemelerde yargılanması çağrısında bulunuldu.

Gazetecilere Yönelik Saldırılar Devam Ediyor

Gazze'deki gazeteciler, hayatlarını riske atarak bölgede yaşananları dünyaya duyurmaya çalışıyor. Ancak İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde gazetecilere yönelik saldırıları, medya kuruluşlarının haber yapmasını engellemeye yönelik bir strateji olarak değerlendiriliyor. Gazze hükümeti, bu saldırıların "Filistinlilerin sesini kısmak" amacı taşıdığını belirtiyor.

Gazze’de devam eden çatışmalar, Filistinli gazeteciler için tehlikeli bir çalışma ortamı yaratıyor. Gazze hükümetinden yapılan açıklamada, İsrail’in saldırılarının son bulması için uluslararası toplumun harekete geçmesi gerektiği ifade edildi.