Dünya

Katil İsrail, 8 Filistinliyi daha öldürdü

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzey ve orta bölgelerine düzenlediği hava saldırılarında en az 8 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi.

Abone Ol

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberinde, 2 haftadan fazla bir süredir Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'na yönelik sıkı abluka ve saldırıların devam ettiği vurgulanmaktadır.

Gazze kentinin doğusundaki Tuffah Mahallesi'nde gerçekleştirilen hava saldırılarında 4 Filistinli yaşamını yitirirken, Deyr el-Belah bölgesinde sivil bir araca düzenlenen saldırı sonucunda 2 Filistinlinin hayatını kaybettiği kaydedildi.

Ayrıca, Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, İsrail ordusunun Meşru Beyt Lahiya'ya yönelik hava saldırısı sonrasında bölgeden 2 kişinin cansız bedeninin ve 3 yaralının tahliye edildiği bildirildi. Sivil savunma ekiplerine yönelik ateş açılması sonucu, ekiplerin hızla bölgeden ayrılmak zorunda kaldığı belirtildi.

İsrail ordusunun 7 Ekim2023 tarihinden bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını sürdürdüğü, 5 Ekim'den itibaren ise Gazze'nin kuzey bölgeleri, özellikle Cibaliya Mülteci Kampı, yoğun saldırı ve kuşatma altında tutulduğu ifade edilmektedir.