Kartal’ın kanadı Kadıköy’de kaldı!

Abone Ol

Hakem hataları ve kırmızı kartlar Kara Kartal’ın belini büktü. Beşiktaş belini doğrultana kadar Trabzonspor’un bunu avantaja çevirmesi gerektiğini düşünüyorum.

Siyah-Beyazlı ekip Kadıköy’deki derbide ağır yaralar alarak Fenerbahçe’ye kaybetmişti. Yarlarını saramayan Kara Kartal şimdi de önemli eksiklerle Trabzonspor’a karşı mücadele verecek. Kartal’ın kanadı neden Kadıköy’de kalmış olabilir? Yapılan hakem hataları yüzünden mi yoksa; yedikleri kırmızı kartlardan dolayı mı?

Hakemlere bildiğimiz gibi artık alıştık, yaptıkları hatalara tepki gösterip, susup, oturuyoruz TFF ise seyirci kalıyor. Hatta tepki almamak için hakemin puanını düşürüp bırakıyor. Puan düşürmek yerine hataların önüne geçilmesi gerektiğini defalarca söyledik. Dolayısıyla Kartal’ın kanadı kırmızı kartlar yüzünden Kadıköy’de kalmış oldu.

Fenerbahçe maçında kırmızı kart gören Oğuzhan Özyakup, Ricardo Quaresma ve Atiba Hutchinson takım arkadaşlarını Trabzonspor karşılaşmasında yalnız bırakacak. Hepsinden önemlisi ise en büyük sıkıntı teknik direktör Şenol Güneş’in takımını tribünden izlemesi olacak.

Bu tür mücadelelerde teknik direktörün tribünde olması rakip takımı 1-0 önde başlatmasına sebep olur. Beşiktaş’ın, Trabzonspor karşısında başarılı olacağına hiç inanamıyorum. Çok önemli eksikleri bulunan Kartal, Trabzonspor’a teslim olur gibime geliyor. Sonuçta bu bir futbol maç 90 dakika top yuvarlak ne olacağı belli olmaz…

Trabzonspor’da durum iç açıcı değil

Geçtiğimiz hafta evinde Alanyaspor’a kaybeden Trabzonspor’da yolunda gitmeyen bir şeyler var. Taraftar puan kayıplarını yönetime ve teknik direktöre bağlıyor. Şimdi Beşiktaş derbisini Trabzonspor kazanırsa yönetim ve teknik direktör iyi mi olacak? Merakla bunu bekliyorum.

Trabzonspor kötü bir takım değil, yönetim şeklinde de sorun yok. Bordo-Mavililerin tek sıkıntısı karşılarında ki takımı kendilerinden küçük görmeleri. Bunun en basit örneği Alanyaspor karşılaşması.

Sen rakibini küçümsersen önlemi elden bırakırsan sonuçlarına katlanırsın. Bunun suçlusu sadece yönetim ve teknik direktör olamaz. Taraftarın yönetime ve teknik direktöre saldırmasına gerek yok.

Bir yanda da şöyle düşünmek gerekir: Sonuçta bu bir futbol, taraftar her zaman haklıdır. Bir gol atarsın gönüllerde taht kurarsın, öyle bir gol kaçırırsın ki palyaço olursun. Futbolun doğasında bu var taraftarda kendine göre haklı…

Trabzonspor, Beşiktaş karşısında da tedbiri elden bırakmamalı. Nasıl olsa çok önemli eksikleri var rahat kazanır havasında sahaya çıkmaması gerekiyor. Tam tersini düşünüp Beşiktaş’ta hiç eksik yok iyi bir oyun planı ile bu karşılaşmayı kazanmalıyız düşüncesinde sahaya çıkmalı.

Tabii ki rakip takımın eksikleri Trabzonspor için büyük bir avantaj. Burak Yılmaz’ın bu maça damga vurmasını bekliyorum…