Dünya

Karakolda skandal! Odaya kilitleyip vahşeti yaşattılar, ülke ayağa kalktı

Polis karakolunda yaşanan skandal kan dondurdu. Bir grup polis tarafından fiziki ve cinsel saldırıya uğrayan kadının yaşadıkları Hindistan'ı ayağa kaldırdı.

Abone Ol

Hindistan'da bir kadının polis karakolunda bir grup polis tarafından fiziki ve cinsel saldırıya uğradığı iddiası tepkilere yol açtı.

TACİZE UĞRADIĞI İÇİN GİTTİ, KABUS DOLU DAKİKALAR YAŞADI
BBC'nin haberine göre, geçtiğimiz hafta, Odisha eyaletindeki polis merkezinde bir kadının fiziki ve cinsel saldırıya uğradığının ileri sürülmesi infial yarattı. Olayın ardından çok sayıda kişi sosyal medyada cinsel saldırı iddiasını kınarken, bir grup ise protesto etmek için Bharatpur polis karakolu önünde toplandı. Tacize uğradığını iddia eden kadın suç duyurusunda bulunurken olaya dair soruşturma başlatıldı.

Eyaletin başkenti Bhubaneswar'da restoran işleten kadın, 15 Eylül'de yerel saatle 01.00 sularında yolda bir grup erkek tarafından taciz edildiği iddiasıyla nişanlısıyla birlikte Bharatpur polis karakoluna gittiğini ve burada da polisin fiziki ve cinsel saldırısına maruz kaldığını anlattı.


GÖZYAŞLARIYLA ANLATTI

Kadın ve nişanlısı polislerden, çok uzağa gidemeyeceklerini düşündükleri adamları durdurmak için hemen bir devriye arabası göndermelerini istedi.

Ancak kadına göre güvenlik güçleri kadının şikayetiyle ilgilenmedi ve taraflar arasında gerginlik başladı. Polisin nişanlısını nezarethaneye almasıyla durum daha da tırmandı. Yaşadığı korku dolu dakikaları gözyaşlarıyla anlatırken şu ifadeleri kullandı:

"İtiraz ettiğimde iki kadın görevli saçımı çekmeye ve beni dövmeye başladı. Onlara durmaları için yalvarmaya devam ettim. Ama beni koridorda sürüklediler ve biri beni boğmaya çalıştı. Karşı koyduğumda ellerimi ve bacaklarımı bağladılar ve beni bir odaya kilitlediler. Bir erkek görevli içeri girdi ve sütyenimi çıkardı ve göğüslerimi tekmelemeye başladı. Polis karakolundan sorumlu görevli odaya girdi. Pantolonumu aşağı çekti. Sonra pantolonunu indirdi ve yardım için çığlık atmayı bırakmazsam bana defalarca tecavüz etmekle tehdit etti."

Olaya karıştığı iddia edilen üçü kadın olmak üzere dört polis memuru açığa alındı, bir polisin de görev yerinin değiştirildiği açıklandı.

Yerel medyada çıkan haberlerde, polisin kadın ve nişanlısının karakola sarhoş bir şekilde geldiğini ve kadının saldırgan davrandığını öne sürdüğü yazıldı. Buna göre, kadının bir polis memuruna tokat attığı ve başka bir memuru ısırdığı iddia edildi.