Karahantepe’de Taş Tepeler Projesi kapsamında devam eden kazılara katılan Akkor, "Bu topraklar, dünyada kesintisiz bir yaşam süren ender yerlerden biri," diyerek şunları söyledi:
"12 bin yıl önce burada başlayan hayat hâlâ devam ediyor. Bugün yediğimiz birçok yiyeceğin kökeninde bu bölgeden çıkan ürünler yer alıyor. Şanlıurfa, buğdayın anavatanı ve burada bulunan eski mutfak kalıntıları, bölgenin yemek kültürünün geçmişten bugüne kesintisiz taşındığını gösteriyor."
Kazılarda bulunan öğütme taşları ve orakların ekmek yapımına işaret ettiğini belirten Akkor, laboratuvar incelemelerinin bu izleri doğruladığını ifade etti. “Buğdayın yanı sıra farklı besin maddeleri de bulunuyor; bu da Karahantepe’nin, kesintisiz bir mutfak kültürüne sahip olduğunu gösteriyor,” dedi.
"Dünya Şanlıurfa’yı Merak Ediyor"
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak da projeyi desteklediklerini belirterek, Akkor ve ekibinin çalışmalarını takdir etti. Vali Şıldak, "Taş Tepeler Projesi, kazıdan öte, yaşamsal ve çevresel bir süreci kapsıyor. Bu kapsamda, kazıların sürdüğü 10 farklı bölgeye her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz," dedi.
Prof. Dr. Necmi Karul’un da destek verdiği kazılar, Şanlıurfa'nın tarihî mutfak kültürüne ışık tutmaya devam ediyor. Dünya genelinde ilgi gören Karahantepe kazıları, kesintisiz bir yaşam ve yemek kültürünün en eski izlerini gün yüzüne çıkarıyor.