Gündem

Kar için geriye sayım başladı! Kerem Ökten’den İstanbul’a kar uyarısı…

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten sosyal medya üzerinden bu sene kar yağışı bakımından şanslı olabileceğimizi ifade ederek; İstanbul, Marmara ve Karadeniz Bölgesi ile ilgili uyarıda bulundu.

Abone Ol

Berfin Bitirim-Muhabir

Kavurucu sıcaklıklarla savaşmak zorunda kaldığımız 2023 yazı, ülkemizdeki vatandaşların bunalmasına neden olurken, kuraklık riskini de beraberinde getirdi. Kasım ayının ortalarına kadar mevsim normallerinin üzerinde ve kurak geçirdiğimiz günler neredeyse 20 gün önce sona erdi.

Kasım ayının ikinci yarısında ülkemiz sağanak yağış ve fırtınanın etkisine girerken barajların doluluk oranları yükselmeye başladı. Şimdi ise vatandaşların aklında tek bir soru var: Ne zaman kar yağacak?

KEREM ÖKTEN’DEN KAR AÇIKLAMASI

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya platformu Twitter (yeni adıyla X) üzerinden çeşitli değerlendirmeler yaparak gelecek günlerde havanın nasıl olacağına dair tahminlerde bulunuyor.

Son olarak yaptığı paylaşımlarda ülkemizde kar yağıp yağmayacağına değinen Ökten yakın zamanda gündemimizin kar olacağını şu ifadelerle duyurdu:

“Amerika modeli ilk defa Ülkemize yoğun kar yağışları verdi. İstanbul, Ankara ve Bursa da dahil. Mor renkler kar. Yakında gündemimiz kar alacak...”

MARMARA BÖLGESİ İÇİN KAR UYARISI

Öte yandan Kerem Ökten ülke genelinde kar yağışlarının muhtemel haritasını paylaşarak özellikle İstanbul, Marmara ve Karadeniz için yorum yaptı. Kerem Ökten paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“İşte kar haritası. Ülke genelinde kar yağışları etkili olabilir. Son güncelleme ciddi kar yağışları verdi. İstanbul, Marmara'nın güney ve doğusu ve Karadeniz bölgesi en şanslı yerler. Kar takibi başlıyor...”