Gündem

Kapisre Deresi Taşkın Koruma Projesi'nin ikinci etabı başladı

Artvin'in Arhavi ilçesinde Kapisre Deresi Taşkın Koruma Projesi ikinci etabına başlandı. Arhavi Belediye Başkanı Turgay Ataselim, can ve mal güvenliğinin en üst seviyeye çıkarılacağını vurguladı.

Loading...

Abone Ol

Artvin'in Arhavi ilçesinde Kapisre Deresi Taşkın Koruma Projesi'nin ikinci etap çalışmalarına başlandı. Arhavi Belediye Başkanı Turgay Ataselim, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yürütülen bu çalışmaların tamamlanmasının ardından sel ve su baskınlarının büyük ölçüde önleneceğini belirtti.

ASFALT YENİLEME VE YOL ÇALIŞMASI YAPILACAK

Ataselim, bölgedeki çalışmalara ilişkin bilgi vererek, Kapisre Deresi'nin batı kıyısında, Ortacalar Caddesi olarak bilinen Kapisre Köprüsü ile Kavak köyü arasında, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün yüklenici firma ile asfalt yenileme ve yol genişletme çalışması yapacağını açıkladı. Güney kıyısında ise Kapisre Köprüsü ile ilçe stadı arasında, DSİ ve belediye iş birliğiyle daha önce başlatılan betonlama çalışmalarının tamamlanacağını, bu çalışmaların ardından ilçe stadından cezaevine kadar olan bölümde de betonlama ve genişletme çalışmalarının devam edeceğini ifade etti.

GÜVENLİK EN ÜST SEVİYEDE OLACAK

Başkan Ataselim, bu projelerle Arhavi'nin daha güvenli ve yaşanabilir bir ilçe olmasını hedeflediklerini vurgulayarak, "DSİ ve Karayolları ile hayata geçirdiğimiz bu çalışmalar sayesinde ilçemizin altyapısını güçlendirecek ve halkımızın can ve mal güvenliğini en üst seviyeye çıkaracağız," dedi.