Dünya

Kanada'da Lübnan saldırılarını öven danışman üniversiteden istifa etti

Ottawa Üniversitesi'nde danışmanlık yapan Artur Wilczynski, İsrail güçlerinin Hizbullah mensuplarına yönelik saldırısını öven paylaşımına gelen tepkiler sonrası, üniversitedeki görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Abone Ol

İsrail güçleri, 17 Eylül tarihinde Hizbullah güçlerinin kullandığı çağrı cihazlarını hedef alarak dehşet verici bir saldırıya İmza attı.

Saldırının üzerinden henüz bir gün geçmişken, bu defa telsizleri hedef alarak yapılan saldırı sonucu ikisi çocuk 12 kişinin hayatını kaybetti ve yaklaşık 2 bin 300 kişinin yaralandı.

Lübnan'da, İsrail güçlerinin saldırıları sonucu sokaklar adeta kan gölüne dönerken, İsrail destekçileri ise bu kanlı saldırıları desteklediklerini belirten korkunç yorumlarda bulundu.

LÜBNAN SALDIRILARINA 'HARİKA' YORUMUNU YAPTI

Bunun bir örneği de Kanada'da bulunan Ottawa Üniversitesi'nde çalışan bir danışmandan geldi.

Üniversitede "Antisemitizm Özel Danışmanı" olarak çalışan Artur Wilczynski, sosyal medya üzerinden yaşanan saldırılar için 'Harika' dedi.

Wilczynski, okul yöneticileri ve öğrencileri dahil birçok kişiden yoğun tepkiler aldı.

ÜNİVERSİTEDEKİ GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ

Wilczynski, tepkilere karşı başlangıçta paylaşımını savunsa da dün özür dileyerek istifa etti.

Wilczynski, X'ten yaptığı açıklamada, "Hesap verebilirliğe inanıyorum. Hizbullah-İsrail savaşıyla ilgili paylaşımlarım zarar verdi ve Ottawa Üniversitesi'ndeki antisemitizmle mücadele etme yeteneğimi etkiledi." ifadelerini kullandı.

Danışman, saldırı günü X'ten yaptığı paylaşımda patlamaları överek, "Bugün Hizbullah militanlarının hedef alınması harikaydı. Lübnan'daki işe yaramaz Birleşmiş Milletler (BM) misyonu seyirci kalırken sivillere binlerce roket fırlatan bir terör grubuna büyük bir darbe vuruldu." demişti.

LÜBNAN SALDIRILARI

Lübnan'da 17 Eylül'de, Hizbullah mensuplarının kullandığı çağrı cihazlarında eş zamanlı patlamalar meydana geldi. Patlamalarda ikisi çocuk 12 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 323 kişi yaralandı.

Ülkede 18 Eylül'de çok sayıda telsizin patlatılması sonucu da 25 kişi öldü, 608'den fazla kişi yaralandı.

Lübnanlı yetkililer olaydan İsrail’i sorumlu tutarken İsrail’den konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmedi.

İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim 2023'ten bu yana taraflar arasında zaman zaman şiddetlenen çatışmalar meydana geliyor.