Gündem

Kahramanların ağzından 15 Temmuz gecesi

Abone Ol

Gökhan Gökbulut / Diriliş Postası

15 Temmuz kalkışması sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile darbe girişiminde bulunan askerlerin kilit noktalarından Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı’na giden Kahramankazanlı vatandaşlar, darbenin engellenmesinde gösterdikleri kahramanlıkla tarihe geçti.

Darbe girişimi sırasında gazi olan 3 kişi ve bir şehit ağabeyi, 15 Temmuz Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde duygularını Diriliş Postası Gazetesi ile paylaştılar.

Kıbrıs’tan sonra 15 Temmuz’da da gazi

Kıbrıs Gazisi 66 yaşındaki 4 çocuk babası Rıfat Çağlar, aynı ruhla 43 yıl aradan sonra 15 Temmuz’da da gazi oldu.

Türkiye’nin asla bölünmeyeceğini vurgulayan Çağlar, Çanakkale’de nasıl yedi düvele karşı mücadele verildiyse bugünde aynı oyunların oynandığını söyledi.

Çağlar, “O akşam evde dinleniyordum büyük oğlum aradı haber verdi ‘hükümete darbe yaptılar’ diye. Hemen televizyonu açtım. İki sefer kapıya gittim geldim. Sala verildiği zaman ruh çekiyor. Salayı duyunca dayanamadım dışarı çıktım.” dedi.

Çağlar, o gece anımsadıklarını şöyle anlattı:

“Önce tekbirler getirdik sonra istiklal marşını okuduk. Biraz zaman geçtikten sonra uyarı atışı yapıldı. Üstümüzden helikopter uçmaya başladı. Üç tur attı. Piste inince bize ateş etmeye başladılar. Can havliyle yere atladık mermilerden kafamızı kaldıramıyoruz. Yanımızda şehit düşenler oldu. O anda fark ettik askerler etrafımızda siper almış bizi abluka altında tutuyorlar. Ben parmağıma kurşun isabet edince yere kapaklandım.”

“Ezan dinmez, bayrak inmez, vatan bölünmez, Çanakkale geçilmez, Kıbrıs asla verilmez.”diyen Çağlar, “Kıbrıs’ta da savaştım orada düşman tekti burada FETÖ, DAEŞ, PKK, tvatan hainleri bir sürü düşman var. Şu an yine olsa yine giderdim eğer Genelkurmay Başkanımız Hulusi Akar’ın orada olduğunu bilseydik içeri de girerdik.” diye konuştu.

Ablasını defnetti kardeşinin şehadet haberini aldı

Vefat eden ablasının defin işlemleri için 15 Temmuz’da Erzurum’a giden Hakan Biçinci, sabah saat 07.30’da 26 yaşındaki kardeşi Lokman Biçinci’nin şehadet haberini aldığını belirtti.

Cenazeleri olduğu için darbeden geç haberi olduğunu aktaran Biçinci, “Olaylar olmuş ama cenazemiz nedeni ile televizyonda izleyemiyoruz o yüzden neler olduğu hakkında hiç bir fikrimiz yoktu. Darbe olduğunu öğrendik ama Erzurum’da büyük bir etki yaratmadığı için burayı da öyle sanıyorum. Kardeşime ulaşmaya çalıştım ama gece irtibat kuramadık. Ablamı aslında Ankara’ya getirecektik ama olaylar nedeni ile orada defnetmek zorunda kaldık. Orada cenaze işleri ile uğraşırken kardeşimin şehadet haberini aldık.” ifadelerini kullandı.

Her gün buruk bir acı yaşadığını dile getiren Biçinci, şöyle konuştu:

“Ama en büyük tesellim şehit ağabeyi olmak. Sadece benim kardeşim değil 8 şehidimiz daha var. Kahramanlık kurşunlara göğüs gerenlerle olur. Kahramankazan’da bunu yaptı. Kardeşim olmasaydı ben olabilirdim. Eğer o gece burada olsaydım bütün kardeşlerimi toplar ailece giderdik yapılması gerekeni kardeşim yaptı.”

“Allah indinde ikinci kez gazi oldum”

Şırnak’ta askerlik görevini yaparken karnından yaralanıp gazi unvanı alan 38 yaşındaki Alpay Aldoğan, 15 Temmuz’da Allah’ın kendisine ikinci kez gazi olmayı nasip ettiğini dile getirdi.

Darbe olduğunu öğrendiğinde eşinin ve babasının uyarılarını dinlemeyip kendini sokağa attığını belirten Aldoğan, “Ben en son gidenlerdenim. Babam ‘oğlum ben sana çıkma desem de biliyorum çıkacaksın ama sağlam git’ dedi önce anlamadım durdum telefonda, ‘baba biz kardeşimize askerimize kurşun mu sıkacağız? Bende askerlik yaptım’ dedim hemen dışarı fırladım.” diye aktardı hatırladıklarını.

Aldoğan, Akıncı üssüne ulaştıktan sonra yaşadıklarını ve nasıl yaralandığını şu sözlerle aktardı:

“Zırhlı araçları önümüze park ettiler projektörleri gözümüze dayadılar. FETÖ’ye çalışan tam teçhizatlı özel tim geldi. Sonra üstünde eşofman onun üstünde hücum yeleği giymiş askerlere emir veren sivil biri geldi. Elinde megafonla bize seslenerek ‘arkadaşlar 5 metre geride durun isterseniz sabaha kadar oturun ama içeri girmeye kalkarsanız sizi vurmak zorunda kalırım bu emir geldi’ dedi. Biz orada tekbir getiriyoruz, istiklal marşı söylüyoruz, Türk bayrağı sallıyoruz terörist olmadığımızı çok iyi biliyorlar buna rağmen önce uyarı atışı başladı. Yanımdaki arkadaşıma ‘bunlar bize sıkacak ben ölmeden tellerin oradaki askerlerden birini çekip alıyım sende silahını al bir ikisini de sen indir’ dedim. O an inanın anlatılamaz aklımda sadece vatan var. Tam ileri atılırken atış başladı arkadaşım beni hızla çekti. Yanımdaki çocuğun omzundan vurulduğunu gördüm o düşerken ben kafamdan kurşun yedim tam omurilik soğanın oradan vuruldum. Kurşun hala içeride ameliyat edemiyorlar. Ameliyat olursam sol tarafımın yüzde 70 felç kalma ihtimali var. Ateş sona erince o adam canlı kalan var mı diye tepemizde gezdi. Bizi ayağı ile kontrol ederken haysiyetsizce gülmelerini konuşmalarını unutamıyorum. Ben askerde özel asayiş timinde görevliydim Şırnak’ta operasyonda kurşun yedim karnım parçalandı. Allah indinde ikinci kez gazi oldum.

Rabbim böyle uygun gördü şehitlik nasip olmadı buna şükür.” ifadelerini kullandı.

Samimiyetinden ötürü Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk’e teşekkür eden Aldoğan, “Kimseden görmediğimizi belediye başkanımızdan gördük. Benim siyasi görüşüm karşıt ama başkanın yanıma gelip, ‘Alpay kardeşim bizim gönlümüz bir’ demesi yetiyor.

Halen evimize gelip ilgileniyor zaten maddi bir talebimiz yok bu onur bize yetiyor. Allah, vatana millete bir daha böyle bir şey yaşatmasın eğer olursa da bu kez çok farklı gideriz. Bu sefer benim anam ağlayacağına onun anası ağlasın olur. Bizim çektiğimiz acılar yeter.” değerlendirmesinde bulundu.

“Ben yarım kaldım ama devletimiz yarım kalmadı”

Hain darbe girişimi gecesi Akıncı Üssü’nde gazi olanlardan 37 yaşındaki 3 çocuk babası Ferhat Yazar, tam 5 defa ameliyat oldu.

15 Temmuz’u anlatan Yazar, “Akşam namazımı kıldım uyudum. Çocuklar gelip uyandırdı ‘Baba darbe oluyor’ diye sonra biraderle telefonda konuştum gerçektende bir şeyler oluyor. Televizyonu açtım Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısını izledim o esnada sala sesini de duyunca kendimi dışarı attım. Biz 4 kardeşiz hepimiz arabaya binip Akıncı’ya gittik.” ifadesini kullanan Yazar, şunları kaydetti:

“Karşımızda cami vardı. Saat 04.00’a doğru yarın işe gidemeyeceğim bari sabah namazını kılıp tekrar buraya gelirim dedim. O arada bizi taramaya başladılar. Havaya ateş ediyorlar sandım bir anda yere düştüm ayağıma bir baktım kanıyor iki kurşun yemişim. Kardeşlerim geldi aracımıza gidemedik bir arabanın bagajında hastaneye götürdüler. Yaklaşık 45 dakika ameliyatım sürüyor kurşun alınmamış kalın bağırsağımda kurşunla iki gün yattım. İkinci ameliyattan sonra kurşun alındı enfeksiyon kaptım o da göbek fıtığına çevirdi üçüncü ameliyatı oldum yama tutmadı dördüncü ameliyat. Bir de kolumda şarapnel parçası kalmış onun içinde ameliyat oldum yani toplam 5 kez ameliyat oldum. Konu vatan olunca insanın gözü bir şey görmüyor. Hayatım değişti ben yarım kaldım ama devletimiz yarım kalmadı. Bunu ömür boyu şeref olarak taşıyacağız.”