Gündem

Kahraman Şehit Ömer Halisdemir’in kabrine ziyaretçi akını

Abone Ol

Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında, Ankara’da Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci general Semih Terzi’yi vurduktan sonra şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in Niğde’deki kabrinde, 15 Temmuz arifesinde ziyaretçi yoğunluğu yaşandı.

Darbe girişiminin seyri değiştirerek demokrasi mücadelesinin sembol ismi haline gelen şehit Halisdemir’in Bor ilçesi Çukurkuyu beldesinde bulunan şehitlikteki kabrinde Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen çok sayıda ziyaretçi, Kur’an-ı Kerim okudu, dua etti ve memleketlerinden getirdikleri toprakları kabrin üzerine döktü.

ÖMER HALİSDEMİR KİMDİR?

15 Temmuz gecesi gösterdiği kahramanlık emaresi ile işgal girişiminin seyrini değiştiren kahraman Astsubay Ömer Halisdemir, 20 Şubat 1974’te Niğde’nin Çukurkuyu beldesinde doğdu.

Yedi çocuklu bir ailenin evladı olan Halisdemir çocukluğunda çobanlık yapardı. Hatice Halisdemir ile evli olan şehidin Elifnur ve Doğan Ertuğrul adlarında iki çocuğu dünyaya geldi.

Ömer Halisdemir 15 Temmuz gecesi Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı Paşa’dan aldığı “kritik” emir ile darbeci general Semih Terzi’yi vurarak adeta işgal girişiminin seyrini değiştirdi.

Sıktığı kurşunlarla tarihe geçen Astsubay Halisdemir, FETÖ/PDY’nin kiralık katlilleri tarafından 30 kurşunla şehit edildi.