Gündem

Kahpelere teslim olmayacağız

Abone Ol

Türkiye’nin yeni Anayasa ile tarihinin en önemli adımını attığı günde, üst aklın taşeronları yine sahneye çıktı. Alçak PKK’lı  teröristler Beleştepe’de bomba yüklü araç, Maçka Parkı’nda ise canlı bombayla intihar saldırısı düzenledi. Kalleş saldırılarda 30’u polis 38 kişi şehit düşerken, 14’ü ağır olmak üzere toplam 155 kişi yaralandı.

Telef olan canlı bombalarla Türkiye’yi sindirebileceğini zanneden köhne emperyalistlerin ve kiraladıkları PKK’lı teröristlerin leşleri ibreti alem için çürümeye terk edilecekler. PKK’lı, FETÖ’lü ve DAEŞ’li teröristlerin leşleri çürüdükçe yarının onurlu nesillerine vatan hediye eden şehitlerimizin şerefleri göndere çekilmiş hilalin bağrında büyüyerek yaşayacak. 

“Yıkılmayacağız!” demiyoruz çünkü yıkılma tehlikemiz yok!

“Bölünmeyeceğiz!” demiyoruz çünkü bu millet bir karış toprağına göz dikenin gelmişini ve geçmişini tarihten silecek güçtedir. “Geri adım atmayacağız!” demiyoruz çünkü adımlarımız yavaşlamayacak bile. “Destek verin” demeyeceğiz çünkü kendimizden başka hiç kimseye, özellikle iki yüzlü batıya hiç bir konuda ihtiyacımız yok. Bizim tek engelimiz; ayaklarımıza 93 yıl önce vurulmuş denge prangaları. Tam da bu sebeple artık kendi intikamımız için tek ihtiyacımız; asil öfkemizi elimize alıp, kendi kurallarımızı koyup, kendi savaşımızı vereceğiz. Türkiye 15 Temmuz’da ispatlamıştır ki; bundan sonra dengeleri biz kuracağız ve hayatta kalmak isteyen bizim dengelerimize itaat edecek. Şimdi bütün dünya bilsin ki; artık emperyalizmin kanlı dengeleri hükmünü yitirmiş, nizamı âlemin sancağı Türkiye’nin dengeleri dönemi başlamıştır.

Meydanı kahpelere bırakmayacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Beşiktaş’taki terör saldırılarında yaralanan polisler ve sivil vatandaşları ziyaret etti. Erdoğan’ı çoşkulu bir kalabalık karşıladı. Erdoğan’a sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlar, “Dik dur eğilme, bu millet seninle”, “İdam isteriz”  şeklinde sloganlar attı. Erdoğan hastane çıkışında saldırıya ilişkin olarak basın mensuplarının sorularını cevapladı. Erdoğan, 38 şehit için başsağlığı dileğinde bulunurken, Türkiye’nin terörle mücadelesinde taviz vermeyeceğini, vatanı bölmek isteyen hainlerin hepsinin cezalandırılacağını ifade ederek, şunları kaydetti:

Bizi korkutamazlar

“İşin geneli itibarıyla baktığımız zaman 38 şehidimiz var, 155 yaralı söz konusu fakat burada üzerinde duracağımız en önemli konu; bu terör belasıyla, bununla mücadelede milletimin, halkımın sonuna kadar bu mücadeleyi sürdüreceğimizden şüphesi olmasın. Eğer bizi bunlarla korkutmayı falan hedefliyorlarsa biz öyle korkup meydanı bu alçaklara, bu kahpelere bırakacak kadar alçalmadık. Biz bu yola çıkarken kefenlerimizi giyerek çıktık. Biz şehadet makamına ermeyi şereflerin en yücesi olarak kabul etmiş bir inancın, bir düşüncenin mensuplarıyız. Onun için de bundan çekinmek diye bir şey söz konusu değil.”

14 yıllık istikrar döneminde yaptığı hamlelerle mazlum milletlerin liderlerini soyunan Türkiye, bir yandan Suriye ve Irak’ı özgürleştirmeye çalışırken, önceki günde tarihin en önemli adımların olan anayasa değişikli kapsamında cumhurbaşkanlığı sistemini Meclis’e sunulmuştu. Türkiye parçalamak, Müslümanları Anadolu’dan sürmek isteyen katiller, vatana pranga vurmak, değişimi gelişimi engellemek için yine sahneye çıktı.

45 saniye arayla saldırı

Beşiktaş ile Bursaspor arasındaki maçın bitmesinin ardından tam 1.5 saat sonra Vodafone Arena stadının önü, Beleştepe denilen bölgede teröristler seyir halindeki bomba yüklü araçla çevik kuvvet polislerini hedef aldı. Bu alçak saldırıdan tam 45 saniye sonra polislerin dur ihtiyarına uymayan kalleş terörist üzerindeki bomba düzeneğini infilak ettirerek, Maçka Parkı’nı kana buladı. Patlatılan bombaların sesi Anadolu yakasından duyuldu. Pek çok araçta büyük çapta hasar oluştu. Eylem sonrasında olay yerine intikal eden bomba imha uzmanı ekipler çevrede şüphelenilen paketleri imha etti. Polis ekipleri bölgeyi trafiğe kapattı. Saldırıdan dakikalar sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, şeytanın çocuklarının kahraman polisleri hedef aldığı noktaya geldi.

38 şehit 155 Yaralı

Alçak saldırılan ardından bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralılar Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi olmak üzere çevre hastanelere götürüldü. Yapılan incelemeler doğrultusunda yürek burkan tablo ortaya çıktı. 30’u polis olmak üzere 38 kişi şehit oldu, 14’ü ağır olmak üzere 155 kişi de yaralandı.

13 kişi gözaltında

Saldırının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ile Terör ve Örgütlü Suçlardan Sorumlu Başsavcı Vekili İsmail Uçar’la birlikte aynı büroda görevli 3 savcı, olay yerine giderek inceleme yaptı. Başsavcılık, söz konusu patlamaya ilişkin soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında 38 vatan evladını şehit edilmesine neden olan bombalı saldırıyı organize eden 10 terörist gözaltına alındı. Dün öğle saatlerinde ise bu sayı 13’e yükseldi. Soruşturma derinleştikçe gözaltı sayılarının artacağı belirtildi.

Oklar PKK’yı gösteriyor

Saldırıya ilişkin en detaylı açıklamayı Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş yaptı. Kurtulmuş, eli kanlı katillerin çevik kuvvet ekiplerini hedef aldığını belirterek, patlamanın yaşandığı bölgede büyük bir çukur oluştuğunu aktardı. “En az 300-400 kiloluk bir patlayıcı kullanıldığı uzmanlar tarafından ifade ediliyor. Arabanın patladığı yerde çukur açılmış ve araba yok ortada. Yani o kadar paramparça olmuş ki, büyük bir çukur açılmış. Çevik kuvvet polisimiz doğrudan doğruya hedef alınıyor. Beleştepe dediğimiz yerde bomba patlıyor. 45 saniye sonra Maçka Parkı’nda üzerinde bir mont ve arkasında sırt çantası olan birisine polis dur dediği anda maalesef orada 4 polis 1 sivil şehit oluyor” dedi. Kurtulmuş, saldırıyı gerçekleştiren terör örgütünün kimliğini de deşifre etti. Saldırının yapılış şeklinin PKK’yı işaret ettiğini dile getiren Kurtulmuş, “Kesin değil ama oklar PKK’yı gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Baba ocaklarına ateş düştü

Türkiye’yi yasa boğan saldırıda şehit düşen polislerin isimleri belirlendi. Buna göre polis memuru Okan Doğan’ın (22), polis memuru Mehmet Zengin’in, Polis memuru Ali Aksoy’un (26), polis memuru Adem Oğuz’un (31), polis memuru Adem Serin’in, polis memuru Yasin İke’nin (23), polis memuru Soner İdil’in şehit olduğu ailelerine iletildi. Kahreden haberden sonra şehitlerin baba ocakları yasa büründü. Şehit yakınları sinir krizleri geçirirken, vatanın bölünmeyeceği mesajını verdi. Ayrıca kalleş saldırıda İstanbul Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürü Vefa Karakurdu’da şehit oldu.Karakurdu’nun saldırıdan hemen önce, “Bin 500 Bursalı geldi ama maç olaysız bitti” dediği ortaya çıktı. Karakurdu’nun 2 çocuğu eli kanlı teröristler tarafından yetim bırakıldı.

5 şehide emniyette son veda

Beşiktaş’taki bombalı saldırılarda şehit düşen 3. sınıf emniyet müdürü Vefa Karakurdu, emniyet amiri Kadir Yıldırım, polis memurları Adem Oğuz, İlker Uylaş ve Hasan Bilgin için Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Bakanlar, siyasi parti temsilcileri, mülki ve idari yetkililer ile çok sayıda polis katıldı. Binlerce vatandaşta şehitleri son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Vatan sevdalısı vatandaşlar teröre lanet yağdırdı.

Siz kimin köpeğisiniz?

İstanbul Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan, törende yaptığı konuşmada Türkiye’yi parçalamak isteyen terör örgütlerine meydan okudu. Türkiye’nin asla diz çökmeyeceğini belirten Çalışkan, polisleri şehit eden teröristlerin cezasız kalmayacağını vurgulayarak, şunları kaydetti: “Bu ve bunun gibi alçak terör saldırıları asayişi bozmak, yurtiçi ve yurtdışındaki huzuru bozmak, mücadeleyi başarıyla devam ettiren emniyet mensuplarını yıldırmak için yapılıyor. Ciğerimizi yakan bu saldırıya rağmen dimdik ayakta duracağız. Sizler kimlerin köpeğisiniz onu söyleyin. Tüm terör örgütlerine sesleniyorum, vermek istediğiniz adi mesaj anlaşılıyor. Bu saldırıyla ilgili olanlar en kısa zamanda yakalanarak cezaları verilecek. Aziz şehitlerimize karşı en önemli vazifemiz çok çalışmak. Onlar bizim için emanettir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağolsun, vatan sağolsun.”

Türkiye tek yürek

Beşiktaş’taki yüreklere kor ateşi düşüren alçak saldırı sonrası 79 milyon, tıpkı 15 Temmuz’daki gibi tek yürek oldu. Sosyal medyadan Türkiye’nin teröre boyun eğmeyeceğini, terörün kökünün kazınacağını vurgulayan milyonlarca mesaj atıldı. Vatandaşlar polis teşkilatına sahip çıktı. Polislere baş sağlığı dilemek ve Kandillerini tebrik etmek için vatandaşlar kampanya başlattı. Diğer yandan binlerce vatan sever Eminönü’nden Kabataş’a doğru ellerinde Türk bayraklarıyla teröre lanet yürüyüşü düzenledi.

“Bütün terör örgütleri alçaktır”

Başbakan Binali Yıldırım ise İstanbul ve Cerrahpaşa Tıp Fakülteleri ile Samatya’daki Eğitim ve Araştırma Hastanesin’de tedavi gören yaralılara geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Başbakan, terörün Türkiye’yi yolundan döndüremeyeceğini, bir ve beraber olan milletin şer odaklarını dize getireceğini vurgulayara “Onları ebediyete uğurlarken, Peygamber Efendimiz’e (sav) komşu yaparken, bütün şehitlerimizin yakınlarının acılarını yürekten, 79 milyon olarak paylaşıyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Terör çıkmaz bir sokaktır. Terörle hiçbir şeyin sonucu alınmaz. Terör sadece can yakar. Ama sonunda kendini de yok eder, tüketir. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir ülke. Biz büyük bir milletiz. Çok büyük imtihanlardan geçtik. Bundan da başarıyla çıkacağımıza inanıyorum. Allah (cc) yar ve yardımcımız olsun” dedi.

Saldırı PKK’nın işi

Saldırıya ilişkin idari ve adli soruşturmaların sürdüğünü bildiren Başbakan, saldırıyı gerçekleştiren terör örgütünü açıkladı. Türkiye’nin birliğine kast eden teröristlerin büyük bedeller ödeyeceğini söyleyen Yıldırım, “Büyük bir ihtimalle, hemen hemen bölücü PKK terör örgütünün marifeti olduğuna hiçbir tereddüdümüz yok. Hangi örgütten gelirse gelsin, insanın canına, birliğe, beraberliğe, kardeşliğe kasteden bütün örgütler bizim için aynı derecede alçaktır, mücadele edilecek güruhlardır” diye konuştu.

“Şehitlerin intikamı alınacak”

5 Polis memuru şehit için İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen törende konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, polislerinin kanının yerde kalmayacağının sözünü verdi. Bakan Soylu, Türkiye’ye yönelik saldırılara sevinenlerin, taşeronları öldürüldüğünde hüzne boğulacağının tespitini yaparak, “Türkiye ve dünyada bu töreni izleyen birileri daha var. Onlar da belki bu töreni gülerek izliyorlar, ellerini ovuşturuyorlar. Bizlerin nasıl bir tavır göstereceğini merak ediyorlar. Hâlâ hakimiyet ve siyaset peşindeler. Yarından tezi yok Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin birinci öncelikli işi bunu yapanlardan intikam almaktır” dedi.

“Kahpelere meydanı bırakmayacağız”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Beşiktaş’taki terör saldırılarında yaralanan polisler ve sivil vatandaşları ziyaretti. Erdoğan’ı çoşkulu bir kalabalık karşıladı. Erdoğan’a sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlar, “Dik dur eğilme, bu millet seninle”, “İdam isteriz” şeklinde sloganlar attı. Erdoğan hastane çıkışında saldırıya ilişkin olarak basın mensuplarının sorularını cevapladı. Erdoğan, 38 şehit için başsağlığı dileğinde bulunurken, Türkiye’nin terörle mücadelesinde taviz vermeyeceğini, vatanı bölmek isteyen hainlerin hepsinin cezalandırılacağını ifade ederek, şunları kaydetti:

Bizi korkutamazlar

“İşin geneli itibarıyla baktığımız zaman 38 şehidimiz var, 155 yaralı söz konusu fakat burada üzerinde duracağımız en önemli konu; bu terör belasıyla, bununla mücadelede milletimin, halkımın sonuna kadar bu mücadeleyi sürdüreceğimizden şüphesi olmasın. Eğer bizi bunlarla korkutmayı falan hedefliyorlarsa biz öyle korkup meydanı bu alçaklara, bu kahpelere bırakacak kadar alçalmadık. Biz bu yola çıkarken kefenlerimizi giyerek çıktık. Biz şehadet makamına ermeyi şereflerin en yücesi olarak kabul etmiş bir inancın, bir düşüncenin mensuplarıyız. Onun için de bundan çekinmek diye bir şey söz konusu değil.”

“Bölücüler imha edilecek”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’de Beşiktaş’taki alçak saldırıda şehit düşen polis ve siviller için başsağlığı mesajlarını iletti. Saldırıya ilişkin yazılı açıklama yapan Bahçeli, suçluların derhal bulunup cezalandırılması gerektiğini ifade ederken, bölücü teröristlerin taşeron olduğunu vurgulayarak, “Unutulmamalıdır ki, terörizm amacına asla ulaşamayacak, Türkiye’nin çözülmesini, bölünmesini, dağılmasını planlayan iç ve dış odaklar mafv ve imha edileceklerdir. Bundan kaçış ve kurtuluş yoktur. Terör bir insanlık suçudur. Fail ve taraftarları ise insan canına kast eden, huzur ve barışa karşı gelen zulmün ve zilletin alçak taşeronlarıdır” değerlendirmesinde bulundu.

Yerle yeksan olacaklar

Yeni Anayasa konusundaki siyasi uzlaşı ve toplumsal birliğin sağlanmasının ardından bombalı saldırı düzenlendiğine dikkat çeken MHP lideri, Türk Milleti’nin, vatanı bölmek isteyen tüm terör örgütlerine karşı zafer elde edeceğinin mesajını vererek, “Ülkemiz sosyal ve siyasal uzlaşma kulvarına girmeye başladığı şu günlerde karanlık ellerin, kaos ve kriz tetikçilerinin anında devreye girmesi tesadüfi görülmemelidir. Ancak Türk Milleti meşum ve melun oyunları bozmaya muktedirdir. Türkiye Cumhuriyeti her türlü iğrenç ve namert operasyonu göğüsleyip ezecek güç ve kudrettedir. PKK, FETÖ, DAEŞ, PYD-YPG ve DHKP-C milli vakar ve namus karşısında yerle yeksan olacaktır. Bunun başka bir alternatif ve yolu kalmamıştır” ifadelerini kullandı.

Dayanışmamız kalleşleri ezecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’da taziye mesajında ortak mücadele çağrısı yaptı. Millet dayanışmasının Türkiye üzerinde hesapları olan alçakları ezeceğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “İktidar, ülkemizin, akılcı, bilimsel, sürdürülebilir ve milli bir terörle mücadele politikasına ihtiyacı olduğunu vakit geçirmeksizin kabul etmek zorundadır. Bu bağlamda Cumhuriyet Halk Partisi olarak teröre karşı mücadelede her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu, bir kez daha vurguluyorum.Nereden gelirse gelsin, tüm terör saldırısının faillerinin ve arkalarındaki karanlık güçlerin; vatandaşlarımızın birlik, beraberlik, dayanışma kararlılığı karşısında ezileceğine duyduğum sonsuz inançla aziz şehitlerimize Allah (cc) ’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” şeklinde konuştu.