Spor

Kadıköy'deki dev derbinin galibi Galatasaray

Süper Lig'in 6. haftasında Galatasaray deplasmanda Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup etti. Sarı-kırmızılılar 6'da 6 yaparak 18 puanla zirvedeki yerini sağlamlaştırdı.

Abone Ol

Kadıköy'de sarı-kırmızı gece...

Süper Lig'in 6. haftasında Fenerbahçe ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Konuk ekip zorlu deplasmandan 3-1 galip ayrılarak gövde gösterisi yaptı ve 6'da 6 ile 18 puana yükseldi.

Karşılaşmada gol perdesi 20. dakikada açıldı. Savunmanın uzaklaştırdığı topa ceza sahası dışından sert bir şekilde vuran Torreira'nın şutunda top, direkten dönüp kaleci Livakovic'e çarparak ağlarla buluştu. 

Ansızın gelen bu şok golle Kadıköy bir anda buz keserken, Osimhen'in hraika göğüs pasında topu ağlara gönderen Mertens 28'de skoru 2-0'a taşıdı. ilk devre bu sonuçla tamamlandı.

İkinci yarıya Amrabat değişikliğiyle daha baskılı ve topa sahip olarak başlayan Fenerbahçe karşısında Galatasaray, Sara'nın şık paslaşmalarla ceza sahasına girip attığı golle farkı 3'e çıkardı. Torreira'nın asistinde 59'da skor 3-0 oldu. 

Golden iki dakika sonra Abdülkerim'in müdahalesiyle Fred'in yerde kaldığı pozisyona hakem Atilla Karaoğlan 'penaltı' dedi.

Penaltı atışını Dzeko gole çevirerek 63'te takımını yeniden umutlandırdı. İlerleyen bölümlerde iki takım da gole çok yaklaştı. 90+4'te En-Nesyri ve Dzeko ile çok net bir pozisyon bulan Fenerbahçe, kalede etten duvar ören Galatasaray savunmasını geçemedi. 

Dev derbiden 3-1 galip ayrılan Galatasaray, önemli bir galibiyete imza atıp 18 puana yükseldi. Fenerbahçe ise 13 puanda kaldı.