Gündem

Kaçak avlananlar kilometrelerce öteden kamerayla tespit ediliyor

Gümüşhane'de kaçak avcılıkla mücadelede, DKMP kameraları sayesinde suçlu şahıslar uzaktan tespit ediliyor.

Loading...

Abone Ol

Gümüşhane'nin dağlık alanlarında kaçak avcılıkla mücadele eden Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Gümüşhane Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçak avcıları göz açtırmadan takip ediyor. Yoğun denetimler ve foto kapanlarla sürekli kontrol altında tutulan bölgedeki kaçak avcılık faaliyetleri giderek azalırken, suçlarını inkar eden avcılar, DKMP kameraları tarafından kilometrelerce öteden kaydedilen görüntüleri izlediklerinde suçlarını itiraf etmek zorunda kalıyor.

Kaçak Avcılığa Karşı Etkili Önlemler

Gümüşhane'deki doğa koruma ekipleri, kaçak avcıların izini sürmek için son teknoloji kameralar ve görüntüleme sistemleri kullanıyor. Bu sistemler, avcıların gizlenmeye çalıştıkları durumlarda bile suçlarını kayda alarak, savunma mekanizmalarını ortadan kaldırıyor.

Suç İtirafları ve Video Paylaşımları

Kaçak avcılıkla ilgili yürütülen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan DKMP ekipleri, sosyal medya hesaplarından paylaştıkları videolarla dikkat çekiyor. "Ben dağda kaçak avlanıyorum ve DKMP ekibinin geldiğini fark edip silahımı ve diğer unsurları sakladım. Benim av yaptığım nasıl ispat edilebilir?" diyen şahıslar için hazırlanan videolar, bu tür savunmaların geçerliliğini sorguluyor.