Gündem

Kabak tadı verdin Kemal!

Abone Ol

Başbakan Yıldırım, Ankara’nın Polatlı ilçesindeki Çarşı Camisi’nde kıldığı cuma namazının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yıldırım, yine çözümsüzlükle sonuçlanan Kıbrıs müzakereleri ve CHP’nin Pensilvanya yürüyüşüne değindi. Kıbrıs müzakerelerinde garantör Türkiye ve KKTC’nin elinden geleni yaptığını ifade eden Yıldırım, Rum tarafının AB’ye üyeliğinin çözümsüzlüğün temeli olduğunu vurgulayarak, “2004’te yapılan referandum sonrası Güney Kıbrıs tarafının tek taraflı olarak Avrupa Birliği’ne tam üye yapılması aslında bugünlerin alt yapısını hazırlamış oldu” dedi.

BİZ YAPICI OLACAĞIZ

Türkiye’nin Kıbrıs’ın ve Kıbrıs halkının haklarını sonuna kadar koruyacağını, tezgahları bozacağını belirten Başbakan, çözüm arayışlarının devam edeceğini söyleyerek, “Orada yaşayan kardeşlerimizin hukukunu korumak için uluslararası hukuktan doğan bütün haklarını sonuna kadar kullanacaktır. Ne zaman, ister Birleşmiş Milletler, ister başka organizasyonlar, adada kalıcı, adil, eşit paylaşımı esas alan bir çözüm arzu ederlerse, biz daima yapıcı olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

DAHA FAZLA YÜRÜMEYİN

Başbakan, 15 Haziran’dan buya FETÖ için yürüyün Kılıçdaroğlu’nu da uyardı. Adaletin sokaklarda aranamayacağının altını çizen Yıldırım, kaos yürüyüşünün son bulmasını isteyerek, “Artık bu, kabak tadı vermeye başladı. Bu işi burada bitirmek lazım” ifadelerini kullandı.

HERKES AKLINI BAŞINA ALSIN

15 Temmuz işgal girişiminin yıl dönümüne ilişkin olarak düzenlenecek etkinliklere değinen Yıldırım, yeni darbe planları yapanları uyardı. Türkiye’yi işgale kalkışanların, 15 Temmuz’daki muamelenin daha serti ile karşılaşacağını dile getirerek, şunları söyledi: “Eğer bu ve buna benzer çılgınlık yapmaya kalkanlar olursa şunu da herkes iyi bilmeli ki 15 Temmuz’da, o gece olanın misli misli daha fazlasıyla karşı karşıya olacaklardır.”

28 Şubat’çı rektörle adalet arayışı

Türkiye’yi işgal etmeye çalışan FETÖ ve bölücü terör örgütü PKK’nın siyasi ayağı ile Türkiye’yi kaosa sürükleme hedefini taşıyan sözde adalet yürüyüşünü gerçekleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, yeni yol arkadaşı da şaşırtmadı. CHP’nin birlikte “Adalet” aradığı son isim 28 Şubat darbe döneminde başörtü yasağını uygulamaya ilk koyan isim olan, ikna odalarının mimarı, din düşmanı İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu. İnsan hakları, inanç özgürlüğünün düşmanı Alemdaroğlu’nun adalet sloganları atması, yürüyüşün amacının adalet olmadığını bir kez daha ortaya koydu.