Yaşam

"Jujutsu Kaisen" Mangası, ara veriyor!

Popüler manga serisi "Jujutsu Kaisen"in yaratıcısı Gege Akutami'nin ani bir hastalık nedeniyle iki haftalığına ara vermesi hayranlarını üzdü.

Abone Ol

Mehmed Akif Çavdarlı - Dirili Postası

Weekly Shonen Jump dergisinden yapılan açıklamada Akutami'nin sağlık sorunları nedeniyle yeni bölümün yayınlanması iki hafta ertelendiği duyuruldu. 

Mangakanın sağlık durumu hakkında detaylı bilgi verilmese de, Akutami'nin dinlenmesi ve iyileşmesi için bu ara verildiği belirtildi. 

"Jujutsu Kaisen", şu anda Shinjuku Showdown Arc'ın son aşamalarında ve hikayenin en heyecanlı noktalarından birinde. Gojo ile Sukuna arasındaki büyük çatışmanın ardından tüm büyücüler en güçlü düşmana karşı mücadelelerine devam ediyor. 261. bölümde Yuta, Gojo'nun bedenini ele geçirmiş ve her şeyi feda etmeye hazır görünüyordu.

262. bölümde bu çarpıcı hikaye devam ediyordu ancak bölümün sadece 7 sayfa uzunluğunda olması hayranların hayal kırıklığına uğramasına sebep oldu. 

Sosyal medyada birçok hayran, Akutami'nin sağlık sorunlarına değinerek ona geçmiş olsun dileklerini iletti ve onun sağlığı için endişelerini dile getirdi. 

Mangakaların sağlık sorunları nedeniyle çalışmalarına ara vermeleri nadir görülen bir durum değil. My Hero Academia'nın yaratıcısı Kohei Horikoshi de şubat ayında benzer bir durum nedeniyle iki haftalık bir ara vermişti. Hunter x Hunter serisinin yaratıcısı Yoshihiro Togashi ise kronik bel ağrıları yüzünden sık sık serisine ara vermek zorunda kalmıştı.

"Jujutsu Kaisen"in anime versiyonu Crunchyroll, Netflix ve Hulu gibi platformlarda yayınlanmaya devam ediyor. Manganın İngilizce dağıtımı ise Viz Media tarafından yapılıyor. Manga hayranları ayrıca Studio MAPPA'nın Culling Game hikâyesini uyarlayacağı haberini bekliyor. Ancak bu uyarlamanın yeni bir TV sezonu mu yoksa Chainsaw Man tarzında bir film mi olacağı henüz net değil. 

Akutami'nin sağlık durumu ile ilgili daha fazla bilgi beklenirken, hayranları onun en kısa sürede iyileşmesini umuyor ve serinin devam etmesini dört gözle bekliyor.