Dünya

Japonya'nın Ishikawa eyaletini vuran yağış ülkeyi esir aldı!

Japonya'nın Ishikawa eyaletinde şiddetli yağışlar sonrası sel ve toprak kaymalarında ölü sayısı 11'e çıktı. Kayıplar için arama çalışmaları ise devam ediyor.

Abone Ol

Japonya'nın Ishikawa eyaletinde geçtiğimiz hafta sonu etkili olan şiddetli yağışlar, sel ve toprak kaymalarına yol açarak büyük bir felakete neden oldu. Yerel yetkililerin aktardığı bilgilere göre, 2 kişinin daha cansız bedenine ulaşılmasıyla ölü sayısı 11’e yükseldi. Ayrıca, 12 kişinin yaralandığı ve kayıp olan 6 kişiyi arama çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Yaklaşık 430 polis, itfaiye ve Japon Öz Savunma Kuvvetleri (SDF) personelinin kayıpları bulmak için seferber olduğu belirtildi.

Şiddetli yağışların vurduğu bölgelerden biri olan Wajima şehrinde, eğitime ara verilmişti. Bugün itibariyle tüm ilkokul ve ortaokullarda derslere yeniden başlandığı duyuruldu.

Rekor Yağış Felaketi Derinleştirdi

Geçtiğimiz cumartesi gününden itibaren Ishikawa eyaletinde etkili olan rekor düzeydeki yağışlar, sel baskınlarına, nehir taşkınlarına ve toprak kaymalarına neden oldu. Binlerce ev elektriksiz ve susuz kaldı, yollar, yapılar ve tarım arazileri büyük hasar gördü. Afet bölgesinde maddi kayıpların bilançosu artarken, yetkililer halkı dikkatli olmaya çağırdı.