Gündem

İzmir'in tanınmış Selvili ailesinde miras davası

İzmir'in tanınmış isimlerinden Selvili ailesinin mirasçılarından olduğu gerekçesiyle Esen Gül Berker tarafından açılan 2,5 milyar liralık mal varlığını ilgilendiren miras davasında yeni gelişmeler yaşandı.

Abone Ol

Esen Gül Berker tarafından açılan 2,5 milyar liralık miras davasında yeni gelişmeler yaşandı.

İzmir'in tanınmış Selvili ailesinin mirasçısı olduğu iddia edilen Berker, Yunanistan'da yaşayan Mehmet Selvili'nin 1916 yılında Türkiye’ye gelmesiyle ilgili olarak mirasın paylaşımını talep etti. Mehmet Selvili, sadece en büyük çocuğu Hilmi'yi getirerek, diğer beş çocuğunu daha sonra Türkiye’ye getirdi. Ancak, bu anakartın beş çocuğu kendi nüfusuna kaydedilmedi. Mehmet Selvili'nin ölümünden sonra, mirası yalnızca Hilmi Selvili'ye kaldı.

Diğer çocuklardan dördü geride varis bırakmadan vefat etti; Osman Nuri Selvili'nin mirasçısı ise evlat edinme yoluyla Esen Gül Berker oldu. Berker, Ocak ayında avukatı aracılığıyla miras hakkını savunmak için dava açtı. Dava, İzmir 13. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 7 Şubat'ta başladı. İlk duruşmanın ardından, Osman Nuri Selvili’nin amcaları olmadığı iddia edildi. Berker'in avukatı, Osman Nuri medeni hale getiren aile belgelerine atıfta bulunarak, ailenin sık sık bir araya geldiğini belirtti.

HAKİMİN KARARINA İTİRAZ EDİLDİ

Hakim, Hilmi, Mustafa ve Osman Nuri Selvili’nin mezarlarında fethi kabir işleminin yapılmasına karar verdi. Ancak, Zeynep Selvili ve mevcut mirasçılar kararına itiraz etti. Mahkeme, yeni duruşmaya kadar ifade verilmelerine izin verdi.

KARDEŞ YOK

Davanın üçüncü duruşmasında, Esen Gül Berker ve taraf avukatları hazır bulundu. Berker’in avukatı, Hilmi Selvili'nin mirasçılarına, Osman Nuri'nin onun kardeşi olup olmadığını sordu, ancak Hilmi'nin mirasçıları kesin bir şekilde Osman Nuri adında bir kardeşi olmadığını belirtti.

DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme, taraf teşkilinin sağlanmasının ardından mezar açma işleminin yapılacağını açıkladı. Hilmi Selvili'nin mirasçılarının vekili, taraf teşkilinin gelmeden bu kararın verilmesini eleştirerek tarafsızlık konusunda endişeleri olduğunu dile getirdi; talep, üst mahkemeye gönderildi. Duruşmada mezar yerinin değiştirilmesi hususunda itirazlar oldu. Hakim, gerektiğinde işlem yapılmaması gerektiğine karar verip duruşmayı erteledi.