Güncel

İzmir'de çakarlı otomobillerle gasp yapan 7 sahte polis Manisa'da yakalandı

İzmir’in Bornova ilçesinde gıda dağıtımını yapan bir minibüsü çakarlı otomobillerle durdurarak gasp eden 7 şüpheli, Manisa'da gerçekleştirilen operasyonla yakalandı.

Abone Ol

İzmir'in Bornova ilçesinde 21 Eylül'de meydana gelen olayda, gıda dağıtımı yapan bir minibüsü çakarlı otomobillerle takip eden 7 kişi, kendilerini polis olarak tanıtıp sürücüyü darp ederek 50 bin TL'sini gasp etti. Şüphelilerin, olaydan sonra sürücüyü tehdit ederek 200 bin avro talep ettikleri de belirlendi.

Olay, Bornova'daki Belkahve tüneli çıkışında gerçekleşti. Çakar takılı iki otomobille minibüsü durduran şüpheliler, “polisiz” diyerek yaptıkları arama sonucunda sürücüyü darp edip kaçtı.

Operasyon Sonrası Tutuklama

Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği, Suç Analiz Merkezi (SAM) Büro Amirliği ve İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü çalışmalar neticesinde, şüphelilerin kimlikleri tespit edildi. U.Ö. (26), T.H. (19), B.K. (23), S.Ç. (24), D.P. (19), K.K. (25) ve M.T. (24) isimli şüphelilere yönelik 11 Ekim'de Manisa'da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda, şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda çakarlar da ele geçirildi.