Genel

İYİ Partili Mehmet Aslan: Yüz yıllık partinin mensupları Cumhuriyet’in göz bebeği gençleri unuttu

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Mehmet Aslan, “Cumhuriyet Halk Partisi başka partilerden vekil devşirmek yerine kendi içerisindeki kavgaları çözümleyip, halka ve göz bebeğimiz gençlere odaklansa bugün Türkiye bambaşka bir ülke olabilirdi. Yüz yıllık partide siyaset yapanların Siyasete Giriş dersi aldığına bile şüpheliyim açıkçası” açıklamasında bulundu.

Abone Ol

İYİ Parti'den istifa eden Adana Milletvekili Bilal Bilici, Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) katıldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Sosyal Demokrat Belediyecilik Eşgüdüm Konseyi Toplantısı"nda Bilici'ye CHP rozeti taktı. Söz konusu gelişmenin ardından CHP’ye yönelik eleştirilerde bulunan İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi ve Gençlik Yapılanmasından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Mehmet Aslan, “CHP'de arzular şelale. Elbette herkesin partisi olmak isteyebilirler ama samimiyet sorgusundan geçemezlerse bu arzuları da gerçekleşmez. Söylemleri ve eylemleri samimi değil. CHP içerisinde kıyamet kopuyor. Kendi içlerinde öylesine uzlaşıya varamıyorlar ki siyaset yapamıyor; halkı unutuyorlar. Kendileri muhalefet etme görevlerini unutarak halkın refahı için çalışmayı bir kenara koyduklarından, İYİ Parti veya başka partilerden isimler devşiriyorlar” ifadelerini kullandı.

‘GENÇLİK SADECE DİLLERİNDE’

CHP’nin gençlerle ilgili kayda değer politika üretmediğini söyleyen Aslan, “Siyasi partilerin özü neyse sözü de o olmalıdır. CHP bugüne dek gençlerle ilgili ne yaptı? Gençler sürekli dillerinde. Ancak ortada istikrarlı ve tutarlı yapılmış bir muhalefet yok. Siyaset böyle yapılmaz. Gençlerin barınma krizini her ortamda kullandılar, peki ama bu krizi çözmek için kaç tane yurt yaptılar? Keza CHP’li belediyelerin durumu da benzer şekilde. Hepsinin yurt vaadi vardı, birkaçı hariç dönüp bakmadılar ‘biz ne vaat vermiştik’ diye” dedi.

‘TEK SORUMLU AK PARTİ Mİ?’

İYİ Partili Aslan, Türkiye’de derinleşen yoksulluk ve artan ekonomik krizden en çok etkilenenlerin gençler olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

“Türkiye geçimini sağlayamayan, geleceğinden ümitsiz gençler ülkesine dönüştü. Ekonomiyi alaşağı eden iktidar; saraya, lüks uçak ve araç filosuna, yandaşlara ve faiz lobilerine destek vererek Türk halkının fakirleşmesine göz yumdu. Ekonomiden yokuş aşağı gidilen, derin eşitsizlik ve işsizliğin arttığı bir ülkede gençlerin ümitvar olması ise elbette beklenemez. Peki ama gençlerin bu duruma düşmesinin tek sorumlusu AK Parti diyerek bu işin içinden çıkabilir miyiz? Türkiye’nin ana muhalefet partisi ne iş yapar? Gençleri dilinden düşürmeyen CHP, gençler için bugüne dek ne yaptı? Ancak gençlerle fotoğraf çektiriyorlar! Cumhuriyet Halk Partisi başka partilerden vekil devşirmek yerine kendi içerisindeki kavgaları çözümleyip, halka ve göz bebeğimiz gençlere odaklansa bugün Türkiye bambaşka bir ülke olabilirdi.”