Gündem

İstiklâl için kıyamdayız

Abone Ol

Çaldıkları tank, top, silah ve uçaklarla Türk milletini Anadolu’dan sürmeye, vatanı emperyalistlere teslim etmeye çalışan, 249 vatan evladını şehit eden, Meclis’i bombalayan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast girişiminde bulunan FETÖ’cü işgal kuvvetlerini, ellerinde Türk bayrağı, dillerin tekbirle, canı pahasına durdurarak 2. Çanakkale zaferine imza atan kahraman millet yine tarih yazacak.

Cumhurbaşkanlığı’nın himayelerindeki anma etkinlikleri kapsamında Çengelköy Meydanı, Kısıklı Meydanı ve Altunizade Köprüsü’nde buluşacak milyonlar saat 18:30’da FETÖ’cü işgalcilere karşı destansı direnişin simgelendiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü yürüyecek.

Meclis’e gidiyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saat 21:15’te şehit yakınları ve gazilerle alana gelecek. Cumhurbaşkanı’nın halka hitabının ardından nice kahramanlıkların yaşandığı işgalden kurtarılan Saraçhane’den de 15 Temmuz’a ilişkin olarak video mapping uygulaması gerçekleştirilecek.

Ankara’da ise Milli Birlik Yürüyüşü, saat 18.30’da Ulus’taki Birinci Meclis binası önünden başlayıp Sıhhiye ve 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı güzergâhından devam edecek. Yürüyüş darbecilerin bombaladığı TBMM binası önünde sona erecek.

Erdoğan çağrı yapacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yine asrın ihanetinin yaşandığı gecede olduğu gibi tarihi zaferin işaretini yakan çağrısını 00:13’te yapacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 80 milyona yönelik seslenişinin ardından İstiklal nöbetleri başlayacak, tüm vatan evlatları izzet ve hürriyet için kıyama duracak. Kahraman millet, dosta, düşmana Türkiye’nin işgal edilemeyeceğini yeniden gösterecek. Aynı zamanda Erdoğan’ın seslenişinin ardından tüm camilerin minarelerinden sala sesleri yükselecek. İstiklal nöbeti yarın saat 24.00’e kadar devam edecek.