Gündem

İstanbul'da yaşayanlar dikkat! Uyarılar yapıldı saat verildi...

İstanbul’da etkili olması beklenen sağanak ile ilgili hem İstanbul Valiliği’nden hem de meteoroloji uzmanı Kerem Ökten’den uyarı geldi…

Abone Ol

Berfin Bitirim-Muhabir

İstanbul’da uzun zamandır beklenen yağışlar etkili olurken uzmanlar arka arkaya uyarılar gelmeye başladı. 16 Aralık Cuma akşamından itibaren etkili olması beklenen sağanak yağış ile ilgili valilikten açıklama geldi. İstanbul Valisi Davut Gül vatandaşların dikkatli olması konusunda uyardı.

Öte yandan meteoroloji uzmanı Kerem Ökten’de yağış ile ilgili önemli bilgileri sosyal medya hesabı üzerinden verdi.

İSTANBUL VALİSİNDEN UYARI

İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medyadan paylaşımda bulunarak cumartesi gününü işaret etti. Vali Gül söz konusu açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Yapılan son değerlendirmelere göre; İstanbul'da rüzgarın, yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzey doğu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması için meteorolojik uyarı yayınlanmıştır”

KEREM ÖKTEN BU AKŞAM İÇİN UYARDI

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, 16 Aralık Cuma günü akşam saatlerinde başlaması beklenen yağışla ilgili İstanbulluları uyardı ve barajların dolabileceğini belirtti.

Bunun yanı sıra Ökten, Trakya’da bir süredir devam eden yağmur bulutlarının İstanbul’a yayılmaya başladığına dikkat çekti. Yağmurun Terkos çevresinde etkili olmaya başladığına dikkat çekti.

Kerem Ökten sosyal medya üzerinden şu açıklamayı yaptı.

“İstanbul'da hava kapandı. Akşam şakır şakır yağmur var. Barajlara yeni bir ilaç olacak... Asıl marifet buluttaydı. Fakat herkes yağmura şiir yazdı...”

“Trakya'da uzun zamandır etkili olan bir yağış bandı var. Yağışlar adım adım İstanbul'a yayılmaya başlıyor. Şu anda Terkos tarafında kuvvetli yağış var...”

İSTANBUL HAVALİMANI BÖLGESİ İÇİN KONUŞTU

Kerem Ökten, İstanbul Havalimanı’nın yakınlarında kısa süre içerisinde 100 mm yakın yağış yaşanabileceğini ifade ederek, “İstanbul'da Silivri ile Büyükçekmece arasında 40 saatlik toplamda 100 mm civarı yağış mümkün. Tedbirli olunmalı. Havalimanı da bu hat içerisine giriyor. Özellikle yarın akşam yağış çok kuvvetli...” dedi. Özellikle akşam saatlerinde İstanbul'da sağanak yağışın etkili olması bekleniyor.