Gündem

İstanbul'da terör operasyonlarında 5 bin 567 şahıs yakalandı

İstanbul Valisi Davut Gül, 2024 yılının ilk 9 ayındaki emniyet verilerini paylaşarak terörle mücadelede önemli ilerlemeler kaydedildiğini açıkladı. Terör örgütlerine karşı yapılan 2 bin 732 operasyonda 5 bin 567 şahıs yakalandı, 531 şahıs tutuklandı.

Abone Ol

Gül'ün açıklamasına göre, terör örgütlerine karşı gerçekleştirilen 2 bin 732 operasyon sonucunda 5 bin 567 kişi yakalandı ve 531 kişi tutuklandı. Ayrıca, biri bombalı, biri silahlı ve biri silahlı-bombalı olmak üzere 3 terör eylemi engellendi.

Terör ve Suçla Mücadelede Kararlılık

Gül, terörle mücadelede olduğu gibi organize suçlarla mücadelede de taviz vermeden çalıştıklarını belirtti. Şehrin huzurunu bozan suç odaklarına karşı yürütülen operasyonlarda, yılın ilk 9 ayında 148 suç çetesi çökertildi ve 964 kişi tutuklandı. Organize suçlarla mücadele kapsamında 32 milyar 535 milyon lira değerinde mal varlığına el konuldu.

Asayişte Azalma ve Aydınlatma Oranlarındaki Artış

Vali Gül, asayiş suçlarına karşı yapılan operasyonların sonuçlarını da paylaşarak, kişilere karşı işlenen suçlarda %9,5, mal varlığına karşı işlenen suçlarda ise %27 oranında azalma sağlandığını belirtti. Aydınlatma oranlarının kişilere karşı işlenen suçlarda %98,5, mal varlığına karşı işlenen suçlarda %80,4 seviyelerine çıktığını ifade etti.

Uyuşturucuyla Mücadelede Büyük Operasyonlar

Uyuşturucuyla mücadelede de önemli adımlar atıldığını belirten Gül, bu yılın ilk 9 ayında yapılan 7 bin 353 operasyonda 12 bin 696 kişinin yakalandığını ve 5 bin 552 kişinin tutuklandığını açıkladı. Ayrıca, 18 ton uyuşturucu, 32 milyona yakın hap ve 7 bin 984 kök kenevir ele geçirildi.

Düzensiz Göçle Mücadele

Göçmen kaçakçılığına karşı yapılan çalışmalarda ise 54 bine yakın düzensiz göçmenin tespit edilerek sınır dışı işlemlerine başlandığı belirtildi. Vali Gül, İstanbul'da yaşayan 1 milyon 51 bin 228 yabancıya yönelik kontrollerin sıkı bir şekilde devam ettiğini ifade etti.

Vali Gül, terör ve suçla mücadelede emniyet güçlerine teşekkür ederek, İstanbul'un güvenliğini ve huzurunu sağlamaya yönelik çalışmalara kararlılıkla devam edeceklerini belirtti.