Özel hastane skandallarına bir yenisi daha eklendi. İstanbul'da göğüs ağrısıyla hastaneye giden B.T. isimli şahıs, özel bir hastaneye sevk edildi. B.T. burada anijyo için ameliyathaneye alındı ancak ameliyat sırasında "fiyat pazarlığı" yaşandı.
BAKANLIK İNCELEME BAŞLATTI
Görüntülerin ardından Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık tarafından başlatılan inceleme sırasında İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü hastanede denetim başlatarak, idari yaptırım uyguladı. Bakanlıktan yapılan son açıklamada ise özel hastanenin ilgili biriminde faaliyetlerinin durdurulduğu belirtildi.
Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"İstanbul'da özel bir sağlık kuruluşunda vatandaşımıza acil müdahale esnasında pazarlık yapıldığı haberine ilişkin, özel hastanede ilgili birimin faaliyetinin durdurulmasına karar verildi."