Güncel

İstanbul'da apartmanın bodrum katında 2 boş roketatar ele geçirildi

İstanbul'un Avcılar ilçesinde, bir apartmanın bodrum katında yapılan aramada 2 boş roketatar ele geçirildi. Olayla ilgili sorgulanan kişi, adli makamlarca serbest bırakıldı.

Abone Ol

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, dün saat 20.10'da Denizköşkler Mahallesi'nde bir apartmanda silah bulunduğu ihbarı üzerine polis ekipleri adrese gitmişti. İkamette gerçekleştirilen aramada, bir çuval içerisinde 2 boş roketatar tespit edilerek muhafaza altına alındı.

Yapılan kontrollerde, roketatarların içinde roket olmadığı ve boş law silahı olduğu belirlendi. Olay yerinde daha önce ikamet eden ve eski asker olduğu belirlenen K.U. isimli şahsın, bu roketatarların sahibi olduğu tespit edildi. K.U., yeni ikamet adresine düzenlenen operasyon sonucunda yakalanarak gözaltına alındı.

Açıklamada, K.U.'nun yapılan sorgulamaları sonucunda 15 yıl önce anti-tank roketatarlarını hatıra olarak aldığı, önceki ikamet adresinin bodrum katına koyduğu ve orada unuttuğu anlaşıldı. Yürütülen işlemler tamamlandıktan sonra şahıs, dosyasının ikmalen gönderilmesi amacıyla adli makamlarca serbest bırakıldı.