Gündem

İstanbul'a kar yağacak mı? Uzman isimden açıklama geldi...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbulluları fırtına konusunda uyarırken, meteoroloji uzmanı Kerem Ökten kar yağışına ilişkin açıklama yaptı…

Abone Ol

Berfin Bitirim-Muhabir

Kış mevsimi iyiden iyiye kendini hissettirirken Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul için sarı uyarı verdi. Yapılan son hava durumu tahminlerine göre, , rüzgarın yarın İstanbul'un kuzey ilçelerinde güney ve güneybatı yönlerden kısa süreli fırtına (40-60, hamlesi 75 kilometre/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

VALİLİK VATANDAŞLARI UYARDI

İstanbul Valiliği, beklenen fırtına nedeniyle olumsuzluk yaşanabileceğine değindi ve vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirtti. Söz konusu açıklamada fırtına nedeniyle ulaşımda aksama, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlemeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğine dair uyarı yapıldı.

KAR İHTİMALİ DEĞERLENDİRİLDİ

Bu sezonun en çok merak edilen sorularından biri kar yağışının ülkemizi ne zaman etkisi altına alacağı. Kış mevsimini seven insanların dört göz beklediği kar yağışı ile ilgili önemli açıklamayı sosyal medya üzerinden duyurular paylaşan meteoroloji uzmanı Kerem Ökten yaptı.

Kerem Ökten bu sene 46 gün içerisinde meydana gelebilecek potansiyellerin ortalamasının yurdumuzun tamamını etkileyebilecek bir kar yağışına neden olabileceğini duyurdu. Kerem Ökten şu ifadeleri kullandı:

46 günlük beklenen toplam kar. 50 senaryonun ortalaması Ülke'nin neredeyse tamamına kar veriyor...”

Öte yandan Kerem Ökten 3 Aralık Pazar akşamından itibaren yurdun büyük bölümünde yeniden yağışların başlayabileceğine dair duyuruda bulundu.