Gündem

İstanbul Valisi'nden uyarı! Sağanak yağış başladı

İstanbul'un kuzey ilçeleri ve boğaz çevresinde yerel kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji, vatandaşları ani sel, su baskını ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı uyardı. İstanbul Valiliği de tedbirli olunması çağrısında bulundu. Öte yandan İstanbul'un bazı ilçelerinde beklenen yağış başladı.

Abone Ol

Hazal Mihrace Göksun - Muhabir

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, İstanbul genelinde özellikle kuzey ilçeleri ve boğaz çevresinde yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini açıkladı. Yapılan açıklamada, önümüzdeki 4 saatlik süreçte yağışların etkili olacağı ve bunun ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara yol açabileceği ifade edildi.

Vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmaları istenen açıklamada, yağışla birlikte kuvvetli rüzgarın da beklendiği belirtildi. Meteoroloji, özellikle açık alanlarda bulunanların ve trafikte olanların dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

Valilikten Uyarı

İstanbul Valiliği de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla vatandaşları uyardı. Valilik, Meteoroloji'nin tahminlerine dayanarak, özellikle kuzey ilçeleri ve boğaz çevresinde yerel kuvvetli sağanak yağış beklendiğini belirtti. Paylaşımda, “Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denilerek, olası olumsuzluklara karşı vatandaşların hazırlıklı olması gerektiği ifade edildi.

İstanbul Valiliği'nin paylaşımı şu şekilde oldu:

#Meteoroloji’ye göre;
🟨#Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, önümüzdeki 4 saatlik periyotta kuzey ilçeleri ve boğaz çevresi başta olmak üzere #İstanbul'da yerel kuvvetli olması bekleniyor. ☔️⛈️
⚠️Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bu uyarılar doğrultusunda, İstanbul’da yaşayanların tedbirli olması ve yağışın etkili olduğu bölgelerde mümkünse dışarı çıkmaması önem arz ediyor. Özellikle trafikte bulunan sürücüler, su birikintilerine ve ani fren yapmamaya dikkat etmelidir.

Tedbirler Alınmalı

Uzmanlar, ani sel ve su baskınlarına karşı önlem almanın, ev ve iş yerlerinde su baskınına karşı tedbirlerin gözden geçirilmesinin önemli olduğunu belirtiyor. Ayrıca, yıldırım riskine karşı açık alanlardan uzak durulması gerektiği vurgulanıyor.

Öte yandan İstanbul'un bazı ilçelerinde yağış gerçekleşmeye başladı.