Gündem

İstanbul Valisi Gül metrobüs kazasında yaralananları ziyaret etti

İstanbul Valisi Davut Gül, Küçükçekmece'deki metrobüs kazasında 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 kişinin ağır yaralı, 45 kişinin de hafif yaralı olarak tedavi gördüğünü açıkladı.

Abone Ol

İstanbul Valisi Davut Gül, Küçükçekmece'deki metrobüs kazasında 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 kişinin ağır yaralı, 45 kişinin ise hafif yaralı olarak tedavi edildiğini açıkladı. Gül, yaralıların tedavi gördüğü Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaret etti.

Basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kazada toplam 48 kişinin etkilendiğini belirten Gül, "1 kişi vefat etti, 2'si ağır yaralı, 45 hastamız hafif yaralı" dedi.

Yaralı sayısındaki değişimin, kendi imkanlarıyla hastaneye gidenlerin sayısından kaynaklandığını ifade etti.

Gül, hastaneye gelen 11 yaralıdan 4'ünün yatarak, diğerlerinin ayakta tedavi gördüğünü kaydetti. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma başlattığını ve adli süreçlerin devam ettiğini belirten Gül, sağlık ve kurtarma ekiplerinin gerekli müdahaleleri yaptığını söyledi.

Kaza nedeninin adli ve idari soruşturma sonucunda belirleneceğini vurgulayan Gül, diğer hastanedeki yaralıları da sırayla ziyaret edeceklerini dile getirdi. 

Gül, kaza nedenine ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

"Kaza nedeni bundan sonraki süreçte, o adli ve idari soruşturma neticesinde ortaya çıkacak. Ama sizlerin de gördüğünüz gibi iki metrobüs, bir de görüntülerde beyaz araç var, beyaz araçtan dolayı birbirine çarpıyorlar. Beyaz araç neden orada, metrobüs hızını neden durdurmadı ve benzeri konular ileriki safhalarda belli olacak. Biz şu an vefat eden, yaralı olan hemşehrilerimizin tedavi olmaları ve onların ihtiyaçlarıyla ilgileniyoruz."