Gündem

İstanbul, Uluslararası Yol Federasyonu (IRF) Dünya Kongresi'ne ev sahipliği yapacak

Türkiye, 15-18 Ekim tarihleri arasında Uluslararası Yol Federasyonu (IRF) Dünya Kongresi'ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Cenevre merkezli IRF tarafından 4 yılda bir düzenlenen bu prestijli etkinlik, bu yıl Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın ev sahipliğinde İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Abone Ol

Kongrenin bu yılki teması, "Hareketliliği Güçlendirmek İçin Bağlanıyoruz: Herkes İçin Sürdürülebilir Bir Geleceğin Sağlayıcısı Olarak Yollar" olacak. Etkinlikte, küresel liderler, sektördeki önde gelen isimler, akademisyenler ve kamu-özel sektör temsilcileri bir araya gelerek kara yolu politikalarının geleceğini tartışacak.

Türkiye'nin Kara Yolu Yatırımları ve Akıllı Ulaşım Hedefleri

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin kara yollarına yaptığı büyük yatırımların altını çizerek, kongre ile daha güvenli, çevreci ve sürdürülebilir taşımacılığı teşvik etmeyi amaçladıklarını belirtti. Uraloğlu,  "Biz de bu gelişmeyi göz önüne alarak yatırımlarımızı ona göre planlıyoruz. Akıllı sinyalizasyon, değişken mesaj ve trafik işaretleri, kamera, yol sensörleri, meteorolojik bilgi sistemleri ve olay algılama gibi sistemlerle yollarımızı akıllandırıyoruz. Hayata geçirdiğimiz büyük otoyol projelerimizle insanlarımızı birbirine kavuşturuyor, uzakları yakın ediyoruz" diye konuştu.

Uraloğlu, ülkenin rekabet gücüne ve milletin yaşam kalitesinin yükseltilmesine katkı veren, güvenli, erişilebilir, ekonomik konforlu, hızlı çevreye duyarlı, kesintisiz, dengeli, çağdaş hizmetlerin sunulduğu erişilebilir bir ulaştırma sistemi için çalışmalara hızla devam ettiklerini aktardı.

Büyük Kara Yolu Projeleri

Uraloğlu, Türkiye’nin büyük projeleri arasında Gaziantep-Şanlıurfa, Niğde-Pozantı, Kuzey Marmara, İstanbul-İzmir, ve Ankara-Niğde otoyollarının olduğunu söyledi. Ayrıca, Antalya-Alanya ve Ankara-Kırıkkale-Delice otoyollarının yapımının sürdüğünü belirtti.

IRF Dünya Kongresi'ne ev sahipliği yapacak İstanbul'un bulunduğu konumuyla ve hayata geçirdikleri büyük ulaştırma projeleriyle marka şehir olduğuna dikkati çeken Uraloğlu, şunları kaydetti:

"Şehrimize yakışır bir kongreyle ulaştırma alanında milat sayılacak kararların alınmasını bekliyoruz. En iyi şekilde hazırlandık, güzel bir kongre süreci olacağına inanıyorum. Kongre, dünya için çevreci, dayanıklı ve sürdürülebilir ulaşım çabalarını destekleyecek, ayrıca farklı bakış açılarını bir araya getirerek, yenilikçi çözümleri ve eyleme dönüştürülebilir girişimleri teşvik edecek."