Gündem

İstanbul için tarih verildi! Uzman isimden önemli uyarı: Yağmur, kar ve fırtına

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten İstanbul’da beklenen kar yağışına ilişkin önemli ifadelerde bulundu. Bunun yanı sıra Çarşamba günü için vatandaşları uyardı.

Abone Ol

Berfin Bitirim-Muhabir

Kasım ayının sonlarına geldiğimiz şu günlerde Türkiye herkesin özlediği soğuk havaların etkisine girdi. Yurdun birçok bölgesinde kar yağışı devam ederken, Marmara, Ege ve Karadeniz’de fırtına ve sağanak yağışla birlikte gelen fırtınayla mücadele etmeye başladı.

Özellikle İstanbullular bu sene kar yağışına doyup doymayacağını merak ediyor. Konuya ilişkin önemli açıklamalar Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten sosyal medya platformu Twitter (yeni adıyla X) üzerinden açıklama yaptı ve kar ihtimali ile ilgili duyuruda bulundu.

MARMARA BÖLGESİNDE KAR YAĞACAK MI?

Paylaşım yapan Kerem Ökten, Bursa ve Yaloba’da kar yağışının etkili olmaya başladığını ifade ederek, İstanbul’un Sultanbeyli ilçesinde de hafif yağışın başlayabileceğini şu ifadelerle duyurdu:

“Bursa ve Yalova kar yağışı alıyor şu anda. İstanbul'da Sultanbeyli ve doğusu yağış almaya başlıyor. Hafif bir yağış. İstanbul'da Kar soğuğu var; fakat yağış yok. Belki bir kütle yakalarız. Bakalım...”

Öte yandan Türkiye’nin kuvvetli bir soğuk hava dalgası ile karşı karşıya kaldığını duyurdu ve 10 Aralık’ta kar gelme ihtimalinden bahsetti. Kerem Ökten şu ifadeyi kullandı:

“Modeller ilk defa kuvvetli soğuk bir sistemi bize verdi. 10 Aralık civarı bakalım kar gelecek mi. Artık örtülük kar takibi yapma zamanı geldi...”

İSTANBUL’DA YOĞUN YAĞIŞ BEKLENTİSİ

Kerem Ökten sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda İstanbul’da meydana gelmesi beklenen yağış ile ilgili uyardı ve tarih verdi. 29 Kasım Çarşamba günü Marmara ve Ege’de kuvvetli yağış etkili olacak. Ökten konuya ilişkin olarak, "Yine, Yeni, Yeniden. Bu sefer haftaiçi'ne denk geliyor. Ülkemize yeni bir soğuk cephe gelecek. Çarşamba günü batıda fırtına ve kuvvetli yağışlar bekleniyor. Marmara ve Ege'de daha kuvvetli yağışlar görülecek...” dedi.