Gündem

İstanbul Havalimanı'nda Karadağ yolcularından protesto

Karadağ’ın bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi Air Montenegro'nun İstanbul-Tivat seferi iptal edildi. Yolcular İstanbul Havalimanı’nda protesto gösterisi düzenleyerek duruma tepki gösterdi.

Abone Ol

Karadağ'ın bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi Air Montenegro'nun İstanbul-Tivat seferi iptal edildi. İptal edilen seferler nedeniyle İstanbul Havalimanı’nda iki gündür mahsur kalan yolcular, durumu protesto etti.

Yolcular Havalimanında Mağduriyetlerini Dile Getirdi

Air Montenegro'nun geçtiğimiz Çarşamba günü planlanan İstanbul-Tivat seferi iptal edildi. Yaklaşık 200 yolcu, aralarında kadın ve çocuklu ailelerin de bulunduğu, İstanbul Havalimanı ve çevre otellerde geceyi geçirmek zorunda kaldı. İki gündür havalimanında kalan yolcular, dış hatlar terminalinde toplanarak yaşadıkları mağduriyetlere tepki gösterdi.

Yolcular, hem TGS yer hizmetleri hem de Havaş yer hizmetlerinden herhangi bir yetkili tarafından bilgilendirilmediklerini belirterek, mağduriyetlerinin giderilmediğini ifade ettiler. Bazı yolcular sinir krizi geçirirken, bazıları gözyaşlarını tutamadı.

Yolcuların Açıklama ve Destek Talebi

İstanbul Havalimanı'nda yaşananlarla ilgili olarak Farid Hasanov, “Bilet satın alırken paralarını aldılar, ama sefer iptal edildikten sonra sabah saat 7’de kimse resmi bir açıklama yapmadı. Sonrasında bir yetkili, ‘Uçağınıza kuş çarptı, bugün uçuş olmayacak’ dedi. Bizi otele yerleştirdiler, ancak Tailwind Airlines ile yapılacak yeni uçuşun da ne zaman gerçekleşeceği belirsiz. Ayrıca, Tailwind bizi Tivat'a değil, Podgoritsa'ya götürecek ve oradan Tivat’a nasıl gideceğimiz de belli değil. Yetkili yok, hiçbir yerde açıklama yapılmıyor. Havaş'a gidiyoruz, ‘Sorun bizden kaynaklı değil’ diyorlar. 24 saati aşkın süredir burada mağdur bir şekilde bekliyoruz. Yaşlılar, hasta olanlar ve çocuklu aileler var. Biletlerimizi iptal edemiyoruz ve kimse bize yardımcı olmuyor. Son olarak polisler geldi, ama hala bir çözüm yok, bekliyoruz” şeklinde konuştu.