Dünya

İsrailliler, esir takası anlaşması ve erken seçim istiyor

İsrail halkı, Gazze Şeridi'ndeki ateşkes, esir takası anlaşması ve Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinin istifası talepleriyle her hafta düzenledikleri protestoları bu hafta da sürdürdü.

Abone Ol

İsrail genelinde binlerce kişi, Gazze'de tutulan esirlerin geri getirilmesi için ateşkes anlaşmasının imzalanmasını ve Netanyahu'nun istifasını talep etti. Tel Aviv, Hayfa, Batı Kudüs ve Netanyahu'nun konutunun bulunduğu Kayserya gibi birçok şehirde gerçekleşen gösterilerde, protestocular hükümete karşı tepkilerini dile getirdi.

Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığı binası önünde toplanan kalabalık, ellerinde İsrail bayraklarıyla "Hepsi hemen eve", "Netanyahu esirleri serbest bırak" gibi sloganlar attı. Göstericiler ayrıca, Savunma Bakanlığı önünde ateş yaktı.

Netanyahu'nun Hamas ile esir takası anlaşması yapmamakla suçlandığı bu dönemde, Doha'daki son müzakere turu sonrasında bile hükümetin adım atmaması protestoların ana gündem maddesiydi. Göstericiler, hükümetin Gazze'deki esirlerin serbest bırakılması için gerekli adımları atmadığını belirterek tepkilerini sürdürdü.