Dünya

İsrailli gazeteci insanlığını unuttu, gözünü kan bürüdü! “Görmezsem uyuyamıyorum”

İsrailli gazeteci Shimon Riklin ülkesinde katıldığı bir televizyon programında dünyanın tepkisini çeken bir skandala imza attı. Riklin, "Gazze'de evlerin yıkıldığını görmezsem uyuyamıyorum. Ben savaş suçlarından yanayım" dedi.

Abone Ol

İsrailli gazeteci Shimon Riklin, ülkesinin Gazze'de devam ettiği katliamları desteklediğini olabilecek en vicdansız şekilde dile getirdi. Bir canlı yayına katılan gazeteci Riklin, "Gazze'de evlerin yıkıldığını görmezsem uyuyamıyorum. Ben savaş suçlarından yanayım” diye konuştu.

“SAVAŞ SUÇLARINDAN YANAYIM”

İsrail'in Kanal 14 televizyonunda canlı yayımlanan programa katılan İsrailli gazeteci Riklin, "Ben savaş suçlarından yanayım." ifadesini kullanarak kadın ve çocukların acımazsa öldürülmesini destekledi. Riklin, İsrail ordusunun Gazze'de daha fazla ev ve binayı yıkıma uğratmasını ve Gazze sakinlerinin geri döndüklerinde gidecekleri yerlerinin kalmamasını istediğini belirterek vicdan sahibi herkesin sinirlerini bozdu.

HER GÜN ÖLÜ SAYISI YÜKSELİYOR

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarında en az 8 bini çocuk, 6 bin 200'ü kadın olmak üzere 18 bin 800 Filistinli hayatını kaybetti. Enkaz altında binlerce ölü olduğu bildirilirken halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı tahrip ediliyor.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 126'sı karadan işgal sürecinde olmak üzere 458 askerinin öldürüldüğünü duyurdu.