Dünya

İsrailli Bakan Smotrich’ten Borrell’e akıl almaz tepki

İsrail ordusunun Gazze'de 40 binden fazla kişiyi katledişinin ardından Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’in, İsrail’e yönelik “Yaptırımlar AB gündemimizde yer almalıdır” açıklamasında bulunmuştu. Açıklamaya tepki gösteren İsrailli bakan Smotrich, "Avrupa Borrell'den utanacak!" dedi.

Abone Ol

İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’in, İsrail’e yönelik “Yaptırımlar AB gündemimizde yer almalıdır” açıklamasına tepki gösterdi. Gazze'de can kayıpları devam ederken Smotrich, “Avrupa'nın Borrell'den ve onun pek çok arkadaşının gerçek teröristlerin yanında yer alırken İsrail'e uyguladıkları çifte standarttan utanacakları bir zaman gelecek” diyerek saldırıları savundu. 

BORRELL, SMOTRICH’İN SAVAŞ SUÇUNA TEŞVİK ETTİĞİNİ SÖYLEDİ

Borrell, dün akşam yaptığı açıklamada, sivillere yakıt ve yardımların kesilmesi çağrısında bulunan İsrail Kamu Güvenliği Bakanı Itamar Ben-Gvir ve Smotrich’i ‘savaş suçuna teşvik’ etmekle suçlamıştı.

Borrell, açıklamasında şu ifadelere yer vermişti:

“Dünya Gazze'de ateşkes için bastırırken, Bakan Ben-Gvir sivillere yönelik yakıt ve yardımların kesilmesi çağrısında bulunuyor. Bakan Smotrich'in kötü niyetli açıklamaları gibi bu da savaş suçlarına teşviktir. Yaptırımlar AB gündemimizde yer almalıdır. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk'ü güçlü kınamalarında destekliyorum. İsrail hükümetini, savaş suçu işlemeye yönelik bu kışkırtmalarla arasına kesin bir mesafe koymaya ve derhal ateşkes sağlanması için ABD, Katar ve Mısır'ın arabuluculuğunda yürütülen müzakerelere iyi niyetle katılmaya çağırıyorum.”