Dünya

İsrail'in Gazze'deki saldırılarında bir sivil savunma görevlisi ve hamile eşi öldü

Gazze Şeridi'nde bir sivil savunma görevlisi, 7 aylık hamile eşiyle birlikte İsrail ordusunun saldırısında hayatını kaybetti. Sivil Savunma Müdürlüğü, İsrail ordusunun Beyt Lahiya'daki El-Kürdi'nin evini hedef aldığını bildirdi.

Abone Ol

7 Ekim 2023'ten itibaren İsrail'in saldırılarında ölen sivil savunma görevlisi sayısı 84'e ulaştı. Saldırılar, Gazze'de insani felakete neden olurken, sivil savunma ekipleri, bombalanan binalardan ölü ve yaralıları kurtarmak için durumlarına rağmen çalışıyor.

Aynı gün Hamas, "Filistinlilere ve kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme" gerekçesiyle İsrail'e geniş çaplı saldırılar düzenledi. İsrail, 7 Ekim'deki saldırılarda 1200 İsraillinin öldüğünü ve 5,132 kişinin yaralandığını açıkladı.

7 Ekim'den itibaren yapılan saldırılarda en az 41,272 Filistinli öldü, bunların 16,795’i çocuk, 11,378’i kadın. Ayrıca 95,551 kişi yaralandı ve enkaz altında binlerce ölü olduğu bildiriliyor. Sivil altyapı, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak tahrip ediliyor.

İsrail ordusu, 7 Ekim’den bu yana 713 askerinin öldüğünü, 4,448 askerin yaralandığını ve 346’sının karadan işgal sürecinde olduğunu açıkladı.