Dünya

İsrail'den Hizbullah'a siber saldırı! Binin üzerinde yaralı var

İsrail’in taşınabilir çağrı cihazlarına sızıp patlatması sonucunda Lübnan'da çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi. Saldırının özellikle Beyrut’un güney banliyöleri ve çeşitli bölgelerde gerçekleştiği belirtildi.

Loading...

Abone Ol

Lübnan resmi haber ajansı NNA’ya göre, İsrail’in "pager" isimli taşınabilir çağrı cihazlarına yüksek teknoloji kullanarak sızması sonucu çok sayıda Lübnanlı yaralandı. Olay, Beyrut’un güney banliyöleri ile Lübnan’ın farklı bölgelerinde gerçekleşen, benzeri görülmemiş bir güvenlik olayı olarak nitelendirildi.

Açıklamada, İsrail’in taşınabilir pager cihazlarına sızarak cihazları patlattığı ve birçok kişinin yaralanarak hastanelere kaldırıldığı ifade edildi. Olay anına dair sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, cihazların sinyal vermesi üzerine sahipleri tarafından ellerine alındığı anda patladığı anlaşılıyor.

"Çağrı cihazlarını kullanmayın"

AA muhabirine konuşan Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad, "Ülkenin farklı bölgelerinde çağrı cihazlarının patlaması sonucu yüzlerce kişi yaralandı." dedi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, acil servislere gelen yüksek sayıda yaralılarla ilgilenmek için tüm sağlık çalışanlarına görev yaptıkları sağlık merkezine gitmeleri talimatı verdi.

Lübnanlılardan kan bağışı yapmalarını talep eden Sağlık Bakanlığı, yollarda ambulanslara öncelik verilmesi çağrısı yaptı.

Sağlık Bakanlığı, personelinden ve vatandaşlardan çağrı cihazları kullanmamasını istedi.

Başkent Beyrut sokaklarında onlarca ambulansın hareketliliği gözlemlenirken Lübnan askerleri de kentteki kaos ve trafikteki yoğunluğu ortadan kaldırmak için caddelerde konuşlandı.

İran ajansı: İran Büyükelçisi de yaralı

İran yarı resmi haber ajansı Fars'ın ismi açıklanmayan bir kaynağa dayandırdığı habere göre, Lübnan'da çağrı cihazlarında meydana gelen patlamalarda İran'ın Beyrut Büyükelçisi Emani de yaralandı.

Söz konusu kaynak, "Mucteba Emani, hafif yaralandı ve şu anda hastanede gözlem altında" denildi.

Öte yandan yarı resmi Mehr Haber Ajansı da İranlı Büyükelçi'nin yaralandığına ilişkin doğrulanmamış haberler olduğuna dair bilgi verdi.

Söz konusu iddiayla ilgili henüz İran'dan resmi açıklama gelmedi.