Gündem

İsrail soykırımı TBMM'nin gündeminde: "Emin adımlarla ilerlemeliyiz"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları ve Orta Doğu’daki gelişmelerle ilgili kapalı bir oturum düzenledi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail’in bölgedeki saldırgan politikalarının Türkiye’nin milli güvenliği açısından bir tehdit oluşturduğunu ifade etti. Kurtulmuş, "Bölgedeki bu ateşin söndürülmesi için üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getireceğiz" dedi.

Abone Ol

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları ve Orta Doğu’daki gelişmelerle ilgili kapalı bir oturum düzenledi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail’in bölgedeki saldırgan politikalarının Türkiye’nin milli güvenliği açısından bir tehdit oluşturduğunu ifade etti. Meclis olarak bu duruma karşı birlik içinde hareket edeceklerini vurgulayan Kurtulmuş, Türkiye'nin bölgedeki ateşi söndürmek adına her türlü sorumluluğu üstlenmeye hazır olduğunu belirtti.

Kurtulmuş, açılış konuşmasının ardından Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in gündem dışı konuşmalar yapacağını duyurdu. Oturumun kapalı gerçekleşmesi için AK Parti’nin önergesi kabul edilerek, TBMM Genel Kurulu kapalı oturuma geçti. Oturum sırasında basın mensupları ve salon dışındaki görevliler salondan çıkarıldı.

Oturuma, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve DSP Genel Başkanı Önder Aksakal da katıldı. TBMM Başkanı ve diğer divan üyeleri, Türk ve Filistin bayraklarının yer aldığı atkılar takarak dayanışma mesajı verdi.

Meclis'teki kapalı oturumda, bakanlar ve parti temsilcileri, İsrail'in saldırıları ve Türkiye'nin bu durum karşısındaki tutumuna dair değerlendirmelerde bulundu. TBMM, bu kritik dönemde Türkiye'nin Orta Doğu’daki barış çabalarına katkı sağlamayı amaçlıyor.