Dünya

İsrail, savaşı bölgeye mi yaymak istiyor, 3. Dünya Savaşı kapıda mı?

İsrail- Lübnan arasındaki artan gerilim, politikacıların vurdumduymaz tavırları ile birlikte tüm dünyanın aklına 3. Dünya Savaşı, Ortadoğu sınırlarında mı başlayacak sorusunu getiriyor.

Abone Ol

İsrail- Lübnan arasındaki artan gerilim, karşılıklı füze saldırıları, İran'ın vekili Husi militanlarının Kızıldeniz'deki ticari gemilere yönelik saldırılarının bölgedeki gerilimi arttırması tüm dünyanın gözü önünde olurken analistler eğer rasyonel ve doğru tutumların ele alınmaması halinde gerilimin bölgeyi 3. Dünya Savaşına iteceğini ve bölgedeki her devletin bundan olumsuz etkileneceğini belirtiyor.

Öte yandan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bölgesel krizlerin tırmandığı ve savaş devam ettiği sürece nükleer savaş riskinin bölgedeki diğer çatışmaları da etkileyebileceği uyarısında bulundu.

KUZEYDE RUSYA-UKRAYNA, DOĞU AKDENİZ'DE İSRAİL

Türkiye'nin Karadeniz havzasında Rusya-Ukrayna savaşı tehdidi, Doğu Akdeniz'de ise İsrail tehdidiyle karşı karşıya olduğuna dikkat çekti. 

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yaptığı grup toplantısında "İsrail'in gözünü Lübnan'a ittiğini, batının rızasıyla da savaşı Filistin'in ardından bölgeye yayma isteğinin" altını çizdi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan geçtiğimiz günlerde  İsrail'in Gazze ve Lübnan'daki saldırılarına dikkat çekerek "Dünya, 3. Dünya Savaşı riskini dikkate almalı" ifadelerini kullanmış ve bölge politikacılarına barış ve işbirliği çağrısında bulunmuştu.