Dünya

İsrail, Lübnan'ın doğusunda hastaneyi hedef aldı: Hastalar yaralandı

Baalbek bölgesinde bulunan Temnin Hastanesi, İsrail ordusunun bombardımanına uğradı. Saldırılar sonucu hastanede yaralanmalar yaşandı, Lübnan Sağlık Bakanlığı olayın detaylarını duyurdu.

Abone Ol

Lübnan'ın doğusundaki Baalbek bölgesinde, İsrail ordusunun Temnin Hastanesi'ni hedef alması sonucu hastalar yaralandı. Temnin et-Tahta beldesinde bulunan hastaneden yapılan açıklamada, son üç gündür hastanenin çevresinin bombardımana maruz kaldığı belirtildi.

Saldırılar sonucunda hastanede büyük zarar oluştuğu, cam ve şarapnel parçalarının yaralanmalara yol açtığı ifade edildi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, Temnin el-Tahta bölgesine yapılan saldırılar neticesinde 4 kişinin yaralandığını duyurdu. Ancak yaralıların hastanedeki hastalar olup olmadığı konusunda net bir bilgi verilmedi.

Ayrıca, Bekaa bölgesindeki Reyyak ve Tel Şeyha Hastaneleri'nde de hasar meydana geldiği bildirildi.

Saldırılarda Ölü Sayısı Artıyor

İsrail'in Lübnan'daki saldırılarında son dönemde şiddetli bir artış gözlemleniyor. 8 Ekim 2023'ten bu yana, Lübnan'da 2 bin 255 kişinin hayatını kaybettiği, 10 bin 524 kişinin ise yaralandığı belirtiliyor. Bu rakamlar arasında 104 çocuk ve 194 kadın da yer alıyor.

Hizbullah ile İsrail ordusu arasında süregelen çatışmalar, özellikle 23 Eylül'den bu yana artarak devam ediyor. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın 27 Eylül'deki hava saldırılarında hayatını kaybetmesinin ardından, Hizbullah’ın İsrail’e roket ve füzelerle karşılık verdiği öğrenildi.

İsrail bombardımanları nedeniyle Lübnan'da yüz binlerce kişinin yerinden edildiği tahmin ediliyor. Lübnan hükümeti, yerinden edilenlerin 430 binden fazlasının Suriye’ye göç ettiğini açıkladı.