Dünya

İsrail, İran'ın saldırısında askeri üslerin hasar gördüğünü açıkladı

İsrail ordusu, İran'ın 1 Ekim'de gerçekleştirdiği saldırıda Nevatim ve Tel Nof Hava Üssü'nde hasar meydana geldiğini kabul ederken, uçakların zarar görmediğini belirtti.

Abone Ol

İsrail ordusu, 1 Ekim tarihinde İran tarafından düzenlenen saldırıda askeri üslerde hasar oluştuğunu doğruladı. Ordu sözcüsü Daniel Hagari, televizyondan yaptığı açıklamada, Negev bölgesindeki Nevatim Hava Üssü ile İsrail'in merkezindeki Tel Nof Hava Üssü’nün zarar gördüğünü belirtti.

Hagari, İran'ın saldırısının üslerin "saldırı kabiliyetini etkilemediğini" vurguladı ve "Zarar gören herhangi bir uçak yok" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, 3 Ekim Perşembe akşamı İsrail'in gerçekleştirdiği saldırıda Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı Haşim Safiyuddin’i hedef aldığını doğrulayan Hagari, "Hizbullah'ın istihbarat karargahına saldırı düzenlendi ve şu anda saldırının sonuçları doğrulanmakta" şeklinde konuştu.

3 Ekim akşamı, Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güneyinde meydana gelen ardışık patlamalar da dikkat çekti. İsrail, bu saldırının hedefinin, öldürülen Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın muhtemel haleflerinden biri olan Haşim Safiyuddin olduğunu iddia etti; ancak Safiyuddin’in akıbeti hâlâ belirsizliğini koruyor.